Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Hardver
 Racunari ce u buducnosti raditi na dodir i glas
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Racunari ce u buducnosti raditi na dodir i glas  (Pročitano 1495 puta)
« poslato: Januar 19, 2008, 04:08:59 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Bil Gejts, šef „Majkrosofta”, najavio da će miš i tastatura uskoro otići u penziju...
U narednih pet godina dramatično će se izmeniti način na koji upravljamo računarima - izjavio je Bil Gejts, šef Majkrosofta za Bi-Bi-Si, predviđajući da će naizgled nezamenljivi miš i tastatura ustupiti mesto „prirodnijim tehnologijama”.

Gejts je, odgovarajući na pitanja posetilaca Bi-Bi-Sijevog sajta, istakao da će glas i dodir biti posebno važni za upravljanje računarima budućnosti.
- Cela ta ideja, koju ja nazivam prirodnim korisničkim interfejsom, iz korena će promeniti iskustvo rada na računaru. Uključićemo sposobnost da dodirnemo i direktno manipulišemo, dodaćemo računarima „čulo vida” kako bi oni znali šta mi radimo, uključićemo govor. Biću hrabar: za pet godina imaćete na desetine miliona ljudi koji će prelistavati svoje fotografije, muziku, organizovati svoje živote... koristeći računare na ovaj novi način - rekao je Gejts.
Da je šef Majkrosofta veoma raspoložen za priče o budućnosti, pokazao je i govor koji je održao prekjuče uoči otvaranja „Konzjumer elektroniks” šoua u Las Vegasu.
Gejts je rekao da će video iskustvo visoke rezolucije „biti svuda oko nas”, od televizije do projekcija na zidovima, pa čak i na stolovima. Prema njegovoj viziji, ljudi će krstariti po realističnim trodimenzionalnim svetovima zbog posla, šopinga... Elektronika će biti dostupnija i ljudima će omogućiti da dobiju podatke koje traže gde god i kad god to požele. Evo i primera:
1) Moći ćete da sa svog mobilnog telefona „pozovete” internet i kažete „bioskopi”. Softver će prepoznati gde se nalazite i poslaće vam na ekran mobilnog telefona spisak bioskopa najbližih toj lokaciji.
2) Novi softver će prepoznavati objekte u vašoj okolini. Kad god prođete kraj omiljenog kafića, mobilni telefon će prelistati vaš kalendar obaveza i podsetiti vas ako sutra na tom mestu imate važan sastanak. smile
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #1 poslato: Januar 19, 2008, 08:05:22 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Ne volim to, biće mnogo manje komunikacije medju ljudima.
I na kraju ćemo svi roboti postati... Write that down... dedica
Šta Vi mislite o ovome?
Sačuvana

« Odgovor #2 poslato: Januar 19, 2008, 08:07:43 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Ja mislim da su ljudi i ovako vec poceli da se otudjuju jedni od drugih. Dovoljno je samo da pogledam danasnje klince i da vidim da je jedino sto rade sedenje za kompjuterom. Ako se desi ono sto najavljuju, nece valjati. dedica
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #3 poslato: Januar 19, 2008, 08:13:01 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Tačno tako... Biće te tehnologije svuda oko nas, gde god da se okreneš i gde god budeš. Nema veze što je Srbija, i što to ide sporije, desiće se kad tad. A onda...  Hmm...
Sačuvana

« Odgovor #4 poslato: Februar 18, 2008, 03:01:05 pm »
unknown
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

Samo još da uvedu školu preko interneta i ne treba ništa više lol
Sačuvana

« Odgovor #5 poslato: Februar 18, 2008, 05:26:42 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

E dečače, ima to! Doduše ima za više škole - nema za srednje škole, ali eto ti lepa vest.  lol
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Zanimljive stvari koje mozete raditi u liftu Smešna strana sveta Šuki 13 803 Poslednja poruka Avgust 27, 2008, 09:43:27 pm
Dejan_
Beograd 2009, pismo iz buducnosti Smešna strana sveta Šuki 2 535 Poslednja poruka Novembar 28, 2007, 12:55:50 am
Ivanch3
Šta raditi kada nam ne cvetaju ruže? Lepota i zdravlje crno_mache 1 432 Poslednja poruka Jun 21, 2008, 08:13:12 am
SIN
Tigra Design by TurkLoRD