Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Hardver
 Reciklaža elektronskih uređaja
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Reciklaža elektronskih uređaja  (Pročitano 1245 puta)
« poslato: Maj 27, 2007, 09:19:47 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Народе, јел зна неко нешто о томе? Јел то неко овде ради или рикнуте ТВ уређаје, старе компјутере, екране, чипсете... и даље да бацамо у канту за смеће па на отпад?

Ја имам на тавану гомилу неких старих ТВ лампаша, рикнутих радио уређаја, нађе се и понека прегорела матична плоча... Некако ми глупо да се то фрља по сметлишту, зар не би требало нешто од тога да може да се рецилира?

Знамо да Теленор ради рециклажу телефона http://lacarak.net/forum/index.php?topic=66.0, али шта је са осталом техником? Није валда да нико нема рачуна да се тиме бави?
Sačuvana

When Jack Bauer cuts onions, the onions cry!
« Odgovor #1 poslato: Maj 28, 2007, 12:02:06 am »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Pa, mogu reći delimično, i odnosi se na reciklažu monitora, i ostalih delova. Pre možda 6 meseci ili više Božić i sinovi su pokrenuli prvi otpad namenjen tome, i jedini je u Srbiji. Na veću količinu gvoždjurije sigurno dobijaš nešto, ali za stare televizore... moraš da vidiš sa našim Laćaračkim firmama, Pura reče da ih ima bar tri u komšiluku.   Wink

Poz.  Smiley
Sačuvana

« Odgovor #2 poslato: Maj 28, 2007, 05:00:52 am »
puRa
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

JESTER

Da ovde bujaju manje firme ...  mada ako mislis da ces dobiti neke pare za otpad .. tt tesko oni sve za dzabe uzimaju  . . .
I prodaju neznam gde, znam samo da natovare puna 3 speditera i odvuku negde .
Sačuvana

Za Kupanje U Kadi Vicem Tri Put URAA !!!
Imam Bujnu Kosu I ja Se Zovem PURA !!!
« Odgovor #3 poslato: Maj 28, 2007, 05:26:07 am »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Ма какве паре, ајде да то назовемо еколошка свест, шта ли је...

Некако ми не прија да се гомила анода и катода котрља 100 метара од места где њива расте а стока пасе!  Wink
Sačuvana

When Jack Bauer cuts onions, the onions cry!
« Odgovor #4 poslato: Maj 29, 2007, 11:57:15 am »
nisam_kao_on
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

www.lacarak.net

Lampas tw ces malo teze poprawiti.. Mislim da je swe manje prawih majstora za tw uredjaje. Uglawnom kad odneses tw ili bilo sta u serwis, bude ti zamenjen deo, da ne gresim dusu, ali ga tako nameste da crkne posle mesec dana.. Inace, mislim da u cukowcu ima neki lik koji otqpljuje gwozdje i mislim da 1 DIN 1 KG..
Sačuvana

.. ZIVOT NE CINI BROJ UZDAHA KOJE UZIMAMO. ZIVOT CINE MOMENTI KOJI NAM ODUZIMAJU DAH..
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Tigra Design by TurkLoRD