Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Internet
 Cuil, novi Internet pretraživač
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Cuil, novi Internet pretraživač  (Pročitano 89 puta)
« poslato: Jul 30, 2008, 12:07:26 am »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Nisam hteo da kopiram tekstove, više volim da ispričam sam šta ima novo.  roll
Cuil.com je novi net pretraživač, osnovali su ga bivši Google-ovi radnici, i navode kako je to search engine koji ima najveći indeks sajtova. E sada, google je pre par godina prestao da objavljuje listu, tj. koliko ima sajtova u indexu, poslednji put je bilo oko 8 milijardi, dok u cuil-u tvrde da imaju oko 120... Velike cifre!  Hmm...
No, sam sistem rezultata je drugačiji, mnogo više teksta i na kraju link, nije klasika, mada nemam neki poseban utisak.
Ono što se meni ne svidja su rezultati pretrage - po meni, nisu zadovoljavajući, i loše sortirani, bar što se balkana i naših prostora tiče.  thumb down
Toliko se sada priča o tome (a stavili sve na 7-8 servera da su pucali od opterećenja sad pa sad), kako je namera da se ugrozi google-ova pozicija kao no 1. pretraživača, no u tome neće uspeti. Bar ne neko iz prvog pokušaja, to je smejurija. Neki rezultat može postojati, ali o tom, potom.  smile

Toliko u ovom javljanju, Siniša Nikolić za Laćarak.net.  biggie
« Poslednja izmena: Jul 30, 2008, 08:01:16 am Abracus » Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Gugl, samo Internet pretraživač? Mislite? Internet SIN 2 744 Poslednja poruka Septembar 07, 2007, 11:34:51 pm
Suki
Internet istorija, nastanak i razvoj Internet SIN 0 947 Poslednja poruka Jul 29, 2007, 12:59:49 pm
SIN
PRVA MESNA ZAJEDNICA SA INTERNET PREZENTACIJOM Laćarak Abracus 3 690 Poslednja poruka Jun 03, 2008, 11:31:42 am
SIN
Istraga protiv internet-plavuša Maje i Jovane Razno SIN 8 384 Poslednja poruka Maj 17, 2008, 12:16:10 pm
Suki
A kad će internet da pojeftini? Internet Abracus 7 514 Poslednja poruka Avgust 22, 2008, 03:09:18 pm
Suki
Tigra Design by TurkLoRD