Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Internet
 Cuil, novi Internet pretraživač
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Cuil, novi Internet pretraživač  (Pročitano 373 puta)
« poslato: Јул 29, 2008, 11:07:26 »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Nisam hteo da kopiram tekstove, više volim da ispričam sam šta ima novo.  roll
Cuil.com je novi net pretraživač, osnovali su ga bivši Google-ovi radnici, i navode kako je to search engine koji ima najveći indeks sajtova. E sada, google je pre par godina prestao da objavljuje listu, tj. koliko ima sajtova u indexu, poslednji put je bilo oko 8 milijardi, dok u cuil-u tvrde da imaju oko 120... Velike cifre!  Hmm...
No, sam sistem rezultata je drugačiji, mnogo više teksta i na kraju link, nije klasika, mada nemam neki poseban utisak.
Ono što se meni ne svidja su rezultati pretrage - po meni, nisu zadovoljavajući, i loše sortirani, bar što se balkana i naših prostora tiče.  thumb down
Toliko se sada priča o tome (a stavili sve na 7-8 servera da su pucali od opterećenja sad pa sad), kako je namera da se ugrozi google-ova pozicija kao no 1. pretraživača, no u tome neće uspeti. Bar ne neko iz prvog pokušaja, to je smejurija. Neki rezultat može postojati, ali o tom, potom.  smile

Toliko u ovom javljanju, Siniša Nikolić za Laćarak.net.  biggie
« Poslednja izmena: Јул 30, 2008, 07:01:16 Abracus » Sačuvana

« Odgovor #1 poslato: Септембар 14, 2008, 08:11:32 »
Miroslav
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

Ма и нису неки...
http://www.cuil.com/search?q=ћирилица

Надам се да схватате...
Sačuvana

« Odgovor #2 poslato: Септембар 14, 2008, 11:03:47 »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Heh, da si im samo video kakav je grafikon poseta pre neki dan.. Bolelo bi me da padnem s 11cm visine.  lol
A najveći krivci su sami oni! Preagresivan marketing, potpuno su sami sebe ukopali u zemlju, ni Hulk Hogan ih ne bi zakuco bolje.
Bila je i odlična recenzija u sk, ovo je za nauk mnogima.. Hmm...
Sačuvana

« Odgovor #3 poslato: Септембар 19, 2008, 09:12:15 »
Miroslav
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

Дај линк да видим графикон посете...
Sačuvana

« Odgovor #4 poslato: Септембар 20, 2008, 09:52:40 »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Evo http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/cuil.com, a slika je ova.  lol

Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Gugl, samo Internet pretraživač? Mislite? Internet SIN 2 1079 Poslednja poruka Септембар 07, 2007, 10:34:51
Šuki
Internet istorija, nastanak i razvoj Internet SIN 0 1621 Poslednja poruka Јул 29, 2007, 11:59:49
SIN
PRVA MESNA ZAJEDNICA SA INTERNET PREZENTACIJOM Laćarak Abracus 3 1012 Poslednja poruka Јун 03, 2008, 10:31:42
SIN
Istraga protiv internet-plavuša Maje i Jovane Razno SIN 8 571 Poslednja poruka Мај 17, 2008, 11:16:10
Šuki
A kad će internet da pojeftini? Internet Abracus 7 917 Poslednja poruka Август 22, 2008, 02:09:18
Šuki
Tigra Design by TurkLoRD