Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Internet
 Da li prodavati svoj kod i na koji nacin?
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Da li prodavati svoj kod i na koji nacin?  (Pročitano 578 puta)
« poslato: Децембар 31, 2007, 12:41:13 »
Miroslav
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

Pokusacu da objasnim na primeru:

Napravim svoj sajt sa CMS-om...
Drugi programeri to vide i zele da otkupe PHP kod tog sajta... i korisnicki deo i administratorski...

Da li ja to da prodam... neke moje kolege mi kazu da neprodajem to nikad i ni nikako.
A ako bas hocu da prodam, prvo moram da sifrujem kod sa Cube Loader-om. Dakle njihova poenta je da svoj kod nikad nedajem drugom programeru a da on to moze da vidi.

Imate li vi neka iskustva sa tim... ?
Na koji nacin drugi programer moze to da zloupotrebi?
Sačuvana

« Odgovor #1 poslato: Децембар 31, 2007, 01:37:28 »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Ih, na koji način... Hmm... Na svaki koji mu je dostupan, pitanje je imaš li ti sam poverenja u nekog koga ne znaš? Nemam iskustva s tim, ali je to čista logika. U principu, s php-om je zeznuto. Da radiš recimo u flashu, source bi uvek ostao samo tebi, a export daješ njima, i na neki način si sigurniji. U principu, trebao bi izmeniti original koliko misliš da treba, a prethodnu verziju dati njima. Radićeš sigurno negde, nekom outsourcing, videće ljudi šta si pisao! To ne možeš sakriti! A pitanje je i koliko će tebi stvarno trebati takav sajt koji daješ i njima. Razmisli o tome, možda ćeš imati jedan, možda nijedan.

Zloupotrebe se teško čuvaju i najveći, a kamoli mi.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Zenski horoskop na muski nacin Smešna strana sveta « 1 2 3 » crno_mache 34 2463 Poslednja poruka Август 15, 2007, 10:45:50
crno_mache
Kako izračunati svoj broj mobilnog... Mobilni telefoni « 1 2 » crno_mache 19 1815 Poslednja poruka Септембар 29, 2008, 12:12:02
lorenna
Odredi pažljivo svoj smer ili ćeš večno lutati Dnevne teme Angel 3 395 Poslednja poruka Новембар 01, 2007, 05:57:34
Šuki
Sacuvajte svoj racunar Softver Šuki 5 1165 Poslednja poruka Јануар 25, 2008, 09:59:47
Dejan_
Opis saobracajnih nesreca na bosanski nacin Smešna strana sveta Šuki 4 303 Poslednja poruka Јануар 25, 2008, 09:31:56
Dejan_
Tigra Design by TurkLoRD