« poslato: Novembar 02, 2007, 12:55:22 pm » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
If you can dream it, you can do it!
|
Ukoliko imate da oglasite neku uslugu, zamenu, prodaju, kupovinu, možete to učiniti na www.sremskioglasi.com. Sajt već ima stotinak oglasa u sebi, pa pogledajte... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #1 poslato: Decembar 17, 2007, 06:46:13 pm » |
Miroslav
U prolazu
Van mreže
|
Kolika je poseta tog sajta na mesecnom nivou? Koliko je vec dugo na netu? Cisto me interesuje kako prolazi ta tematika na netu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #2 poslato: Decembar 17, 2007, 10:42:24 pm » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
|
Sajt je oko 2 meseca star, ne znam ni ja više. Pošto je ipak tematski sajt, oglasi i to, ide lepo. Doduše bila je reklama i na radiju i TV, pa ne znam kako bi prošlo da nije tako. Ali traženo je... Posete rastu svaki dan, što više oglasa, to više poseta. Oko 115 poseta dnevno, 1500 unikata od početka meseca. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #3 poslato: Decembar 18, 2007, 08:04:21 am » |
Miroslav
U prolazu
Van mreže
|
Jeste to je bas lepa tema. Moze to lepo da se komercijalizuje. Sigurno ce vremenom biti jos vise poseta. Ipak za dobru posetu treba vreme.
Kad si vec pomenuo reklamiranje... koliko kosta reklama na radiju i na televiziji... znas li nesto o tome?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Decembar 18, 2007, 08:09:40 am Miroslav »
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #4 poslato: Decembar 18, 2007, 12:10:39 pm » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
|
Da, vreme je ključ za sve, s tim da moraš imati novih sadržaja.  Reklama na radiju košta oko 70 dinara dnevno, a na TV oko 150. Pa ti sad kolko hoćeš. Mada, mislim da su flajeri daleko više uradili od bilo čega, bacali smo ih po trafikama u sve novine s oglasima  , išli na vašar u Rumu, tamo izdelili dosta... Na kraju, sem oglasa su važne i te vesti koje se odnose na sam Srem, i kad mu odradiš SEF, voila. Ne mora da traži oglas da bi došao na sajt. Još kad bi na Indjiju ubacio baner.... Pretpostavljam da si sam ubacio ove firme u katalog, i planiraš sledeće godine da naplaćuješ? Stvarno si lepo odradio. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #5 poslato: Decembar 18, 2007, 06:31:02 pm » |
Miroslav
U prolazu
Van mreže
|
Ma muku mucim sa svim tim firmama koje treba uneti u bazu... to mi je najtezi deo posla. Kad treba da se radi kod ok... ali unos podataka... ufff... mislim da nisam jos uneo ni trecinu. Moracu da krenem u veliku "ofanzivu" od nove godine sto se tice prikupljanja podataka. A stvarno je tesko prikupiti podatke. Imas li ti neko znanje kako da dodjem do jos podataka. Da li negde u opstini mogu da mi daju to... ja sam trazio u opstini ranije ali nisu bas imali mnogo vremena za mene. U cetvrtak branim diplomski i onda sam slobodan za freelance posao. Pokusacu malo i ovaj sajt da sredim bolje...
Da li ti imas neko iskustvo u naplacivanju reklamnog prostora?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #6 poslato: Decembar 18, 2007, 10:11:51 pm » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
|
Ovde je bilo podataka http://www.rpksrem.co.yu. Ne znam gde nestaše.  Možda možeš još u poreskoj upravi, ako imaš nekog tamo. Ne znam... Jel daješ ti tim firmama do znanja da si ih uneo u adresar? Što se tiče reklama: http://www.lacarak.net/marketing.html
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #7 poslato: Decembar 19, 2007, 03:46:28 pm » |
Miroslav
U prolazu
Van mreže
|
Pa uglavnom nezanju da sam ih stavio... mislim se u sebi da im je to besplatna reklama pa nece imati nista protiv. A ako neko bude trazio da ga izbrisem, nema problema. Sta ti mislis... da li bi trebalo oni da znaju da sam ih stavio?
Inace, kolika je posecenost Lacarak.net-a?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #8 poslato: Decembar 19, 2007, 04:50:52 pm » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
|
He, neće njima smetati, ali svakako treba da znaju! To je pre svega tvoja promocija, neće se oni sigurno potruditi da tebi uspe!  Moraš im staviti do znanja da postojiš.  Posećenost Laćarka će ovaj mesec preći 4000 unikata, ne znam sad koliko ima običnih poseta, ali računaj da ima preko 200 dnevno. Odo da bacim noge pod sto.  Pozdrav!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #9 poslato: Decembar 29, 2007, 08:35:04 pm » |
Miroslav
U prolazu
Van mreže
|
Inace... kakva su tvoja iskustva sa prodajom reklamnog prostora na sajtu. Moze li tu nesto da se zaradi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #10 poslato: Decembar 29, 2007, 09:25:30 pm » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
|
Kao što vidiš..  Treba se truditi da pružiš prave, kvalitetne informacije posetiocima, na kraju - neko će već početi to da ceni.  Takes time...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #11 poslato: Decembar 29, 2007, 09:57:54 pm » |
Miroslav
U prolazu
Van mreže
|
Pa da to je definitivno tako... a znas li gde da nadjem spisak svih firmi registrovanih na podrucju opstine SM... uprava prihoda? opstina?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #12 poslato: Decembar 30, 2007, 01:48:43 pm » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
|
Jedno ili drugo... A evo ti i koristan link: http://regpr.komora.net/Privrednisubjekti/tabid/55/Default.aspxUkoliko znaš recimo samo ime firme, ukucaj u pretragu, dobićeš sve o njoj. Ne znam da li ima sve firme, ali trebalo bi. Probaj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #13 poslato: Decembar 31, 2007, 09:10:43 am » |
Miroslav
U prolazu
Van mreže
|
Mada, mislim da su flajeri daleko više uradili od bilo čega, bacali smo ih po trafikama u sve novine s oglasima, išli na vašar u Rumu, tamo izdelili dosta... Na kraju, sem oglasa su važne i te vesti koje se odnose na sam Srem... Kad si vec pomenuo flajere... koju mi stampariju preporucujes? Koliko kostaju ti flajeri? Nisam razumeo, kako ste ih ubacivali u novine... zar moze i to... da li vam to dozvoljavaju... jel to mora da se plati? i kad mu odradiš SEF, voila. Ne mora da traži oglas da bi došao na sajt. Nesto citam opet ovaj deo ali mi malo nije jasno... ovaj deo "SEF, voila"... Inace hvala za ovaj link... mislim da ce mi ovo olaksati situaciju...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Decembar 31, 2007, 09:14:36 am Miroslav »
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #14 poslato: Decembar 31, 2007, 11:55:09 am » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Na mreži
|
 |
|
|
Kad si vec pomenuo flajere... koju mi stampariju preporucujes? Koliko kostaju ti flajeri? Nisam razumeo, kako ste ih ubacivali u novine... zar moze i to... da li vam to dozvoljavaju... jel to mora da se plati? He,  nisu to pravi flajeri, koristili smo običan A4 papir, štampali na laserskom, napravili po 6 komada na svakoj strani i isekli. Dozvoljavaju ako ih lepo zamoliš.  Olakšavajuća okolnost je to što su prodavačice mislile da je to gazdin sajt (gazda časopisa Sremski oglasi ima nekoliko trafika po gradu) pa su se te prodavačice ponudile same da to ubace u časopis. I mi šta ćemo...  ovaj deo "SEF, voila"... E sad, ne znam koliko si upoznat, ali to što je na sremskim oglasima je Joomla! CMS. Deo nje (tj. posebna skripta) koja se može instalirati u Joomlu su ti oglasi, i mnogo, mnogo toga još. Joomlin defaultni URL glasi ovako (ako je u pitanju npr. sadržaj, tj. neka vest): www.sremskioglasi.com/index.php?option=com_ content&task=section&id=1&Itemid=2 Ako znaš da uradiš SEF, link izgleda ovako: http://www.sremskioglasi.com/latest/gasovod-u-sremskoj-mitrovici.html i razumljiv je i ljudima i pretraživačima, dok prethodni nije. E sad, za same oglase ne postoji ekstenzija s kojom bih mogao da pretvorim ovaj url: http://www.sremskioglasi.com/index.php?option=com_marketplace&page=show_ad&catid=11&adid=892&Itemid=26u ovaj: http://www.sremskioglasi.com/nekretnine/potreban-namesten-jednosoban-stan.html što je jedina mana, dok za sadržaj, tj. vesti postoji. I ako neko traži dešavanja u Sremu, sve vesti koje u svom naslovu imaju Mitrovica, Mačvanska Mitrovica, Ruma, Šid... se pojavljuju u imenu linka i rezultatima Googla. SEF je široka tema, ovo nisam mogao drugačije da ti napišem. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|