Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Internet
 Ubrzavanje torenata (Telekom ADSL) tutorijal
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Ubrzavanje torenata (Telekom ADSL) tutorijal  (Pročitano 2775 puta)
« poslato: Januar 01, 2008, 01:07:35 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Ukoliko je neko radio preko ovog tutorijala, sada mu download neće raditi kao što treba. Predjite odmah na korak II ispod ukoliko niste podešavali NAT/Redirect po ovom tutorijalu! Ukoliko ste podešavali NAT/Redirect, potrebno je da uradite sledeće:

Kucajte 192.168.1.1 (ili 3 na kraju umesto 1).
User i pass admin.
Idite na Basic, NAT, pa redirect. Kliknite na kantu da obrišete redirekciju.
Sada Save all, pa Tools, Save & Reboot, save pa submit, zatim reboot pa submit.

Ovim poništavate citirani tekst, tj. sve ovo prethodno što je bilo uradjeno.

Kod:
Prva stvar koju treba da uradite je da otvorite Internet Explorer ili neki drugi browser i ukucate 192.168.1.1 u polju za adresu i enter.
U username ukucajte admin, u password admin.  :smile1:
Kliknite Basic, pa NAT.
Štiklirajte Redirect, pa new. U polja Local Address ukucajte 192 168 1 3 i submit.
Zatim idite na Tools, Save & Reboot. Po defaultu akcija stoji na Save, pa samo kliknite na submit. Bićete ponovo vraćeni na istu stranicu, pa čekirajte sad Reboot, i opet submit.
To bi trebalo da je to, ostaje vam jedino da upalite utorrent i odete na Options, Speed guide, i kliknete na - Test if port is forwarded properly. Trebalo bi da kaže da je port ok.

Sada utorrent može iskoristiti svoju maksimalnu brzinu, naravno, uslov je i da torrent bude dobar, i da ima dosta seedova.

Neke detalje možete pogledati ovde: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138714

II

1. Start meni pa run i kucati cmd,kad se otvori prozor ukucati ipconfig i procitati ip adresu i zapamti je (192.168.1.x zadnji broj u zavisnosti da li si priključio modem preko usb-a ili lan-a);
2. Ukucajte adresu 192.168.1.1 user i pass:admin;
3. Klikneš na basic pa na nat. Selektuješ DMZ pa na new;
4. Ukucaš svoju ip adresu i klik na submit;
5. Sada save all,pa na tools/save & reboot oznaciš reboot i submit.

To je to.
Jedino što vam ostaje - možete proveriti da li vam je port forwardovan kako treba - Utorrent/Speed Guide/Test if port is forwarded properly.
Ako je ok, to je to. 
« Poslednja izmena: Novembar 06, 2008, 09:18:45 pm SIN » Sačuvana

« Odgovor #1 poslato: Januar 01, 2008, 01:12:24 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

thumb up 1 thumb up 1 thumb up 1
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #2 poslato: Januar 06, 2008, 08:15:19 pm »
FeaR
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

To care  thumb up
Sačuvana
« Odgovor #3 poslato: Januar 06, 2008, 10:10:27 pm »
Ivanch3
Global Moderator
Heroj Laćarka

Na mreži Na mreži

Capo di tutti capi!!!!

OMG!!! FEAR IS HERE!!!!!  woot woot woot woot woot
Sačuvana

Bolje da šešir nemam, pod njime djavo drema, sneva i izvoljeva. Djavo mi je kriv.
Ne pijem što uživam nit' što mi dobro stoji pijem da njega napojim.....
Ne lutam što uživam nit' miris druma volim, lutam da njega umorim......
Ne sviram što uživam nije to pesma prava, sviram da njega uspavam.....
« Odgovor #4 poslato: Januar 07, 2008, 12:20:46 am »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jel radi?
Sačuvana

« Odgovor #5 poslato: Januar 22, 2008, 10:25:28 pm »
tucko07
Domaćin

Van mreže Van mreže

Prva stvar koju treba da uradite je da otvorite Internet Explorer ili neki drugi browser i ukucate 192.168.1.1 u polju za adresu i enter.
U username ukucajte admin, u password admin.  smile
Kliknite Basic, pa NAT.
Štiklirajte Redirect, pa new. U polja Local Address ukucajte 192 168 1 3 i submit.
Zatim idite na Tools, Save & Reboot. Po defaultu akcija stoji na Save, pa samo kliknite na submit. Bićete ponovo vraćeni na istu stranicu, pa čekirajte sad Reboot, i opet submit.
To bi trebalo da je to, ostaje vam jedino da upalite utorrent i odete na Options, Speed guide, i kliknete na - Test if port is forwarded properly. Trebalo bi da kaže da je port ok.

Sada utorrent može iskoristiti svoju maksimalnu brzinu, naravno, uslov je i da torrent bude dobar, i da ima dosta seedova.

Neke detalje možete pogledati ovde: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138714

to je sve ok. samo sto time gasis firewall, trebalo bi zatim instalirati neki personal firewall, npr Kerio,
Sačuvana

« Odgovor #6 poslato: Januar 22, 2008, 11:00:15 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Pa konfiguršeš firewall da pušta samo taj port i dovidjenja. Druge nema.  Hmm...
Sačuvana

« Odgovor #7 poslato: Februar 14, 2008, 02:24:03 pm »
Pera
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

Znam da cu malo odstupiti od teme, ali ne mogu da se susdrzim a da ne ostavim i ja svoj komentar.

Taj torrent je muka nevidjena. Ja sam pokusavao da ga podesim,da vas ne lazem bar dve nedelje. Podesi ovo, koji ruter koji protok i ... To su bila neka od pitanja dok sam razgovaro sa poznavaocima ovog programa. Naravno i opet je kilavo radio,protok mi je bio 20kb/sek, pa cak 0.5kb. E onda mi je pukao film, presao sam na rapidshare uplatio za 3 meseca i ne zalim se! Protok konst.50 i svima lepo.

To je moje misljenje!
Sačuvana

« Odgovor #8 poslato: Februar 14, 2008, 04:41:06 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ma... i mene vata muka kad treba da nadjem neki film na torrentima, pa moram da gledam u kom je formatu, da mi ne uvale onaj što može da se gleda samo u jednom jedinom playeru koji moraš da skineš, a po običaju su uvek trojanci u njemu i tako. Kad skidam prison break uvek pazim da mi ne bude neki nalepljen titl, a to se ne otkriva uvek lako. Mora se paziti.  dedica
Usput, koliko plaćaš rapid? Čuo sam od brata da je nekih 700 dinara mesečno?!
Sačuvana

« Odgovor #9 poslato: Februar 15, 2008, 07:23:49 pm »
Pera
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

Ma... i mene vata muka kad treba da nadjem neki film na torrentima, pa moram da gledam u kom je formatu, da mi ne uvale onaj što može da se gleda samo u jednom jedinom playeru koji moraš da skineš, a po običaju su uvek trojanci u njemu i tako. Kad skidam prison break uvek pazim da mi ne bude neki nalepljen titl, a to se ne otkriva uvek lako. Mora se paziti.  dedica
Usput, koliko plaćaš rapid? Čuo sam od brata da je nekih 700 dinara mesečno?!

Tacno tako,700 din. Mada sam ja uplatio za 3 meseca i ta varijanta je malo povoljnija 1780 din. Dok je na godinu dana ako ne gresim 4000 din (+- 200 din). Tako da kad uplatis za godinu dana izadje te oko 300 din mesecno.
Mogu ti reci da je stvarno pouzdan, postoje forumi (strani, verovatno znas bolje nego ja) sa kojih skidam sve, ali bas sve. Sve do sada sto sam skinuo radi besprekorno, slika je uvek idealna, a i u svakom slucaju na tebi je da odaberes sta zelis. I ono sto je najbitnije uvek mozes da procitas komentare osoba koje su skidale, tu su ti i inserti, slike . . .

Topla preporuka!
Sačuvana

« Odgovor #10 poslato: Februar 15, 2008, 07:41:55 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ma da, sve to stoji. Direct linkovi su generalno bolja solucija, ali ajde... Ima i programa koji zeznu rapid pa skidaš odma bez čekanja, pa ih onda provale, pa više ne može, pa onda naprave ponovo, i tako u krug. Ali u nekim situacijama, kad skidam nešto odande u delovima, onda da ne bih čeko, samo restartujem modem, i odma počinje skidanje...
Sačuvana

« Odgovor #11 poslato: Novembar 06, 2008, 02:16:17 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Sine okači nove parametre za ubrzavanje torrenata jer ovi više ne rade!!!! Ljutko 3
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #12 poslato: Novembar 06, 2008, 09:19:39 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Tekst je updateovan.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
ADSL u Laćarku Internet « 1 2 » Abracus 17 1750 Poslednja poruka Jun 10, 2007, 11:31:09 am
SIN
ADSL + fiksni + mobilni = 3+! Internet Abracus 2 812 Poslednja poruka Maj 08, 2007, 06:06:26 pm
Abracus
Stigao ADSL u Laćaraku... Laćarak « 1 2 3 » SIN 36 2328 Poslednja poruka Januar 02, 2008, 11:21:42 pm
SIN
ADSL za 1 din. Internet « 1 2 » Abracus 24 587 Poslednja poruka Novembar 06, 2008, 10:59:51 am
Šuki
Telekom Srbija uvodi IPTV Internet Abracus 5 198 Poslednja poruka Oktobar 15, 2008, 08:25:21 pm
Šuki
Tigra Design by TurkLoRD