Добра тема, конкретна, па ћу и ја конкретно на њу да одговорим.
По мени

, ово су потребе села:
Прво, морамо мислити на омладину и будућност села. Нема села без људи, а људи без деце- и обрнуто. Колико ја знам, лаћарачки вртић је одавно претесан за сву децу овог села, па би га требало проширити. Даље, мислим да нам фали и једна модерна спортска дворана, обзиром на то колико имамо спортских секција и друштава у Лаћарку. Саобраћајна безбедност је слаба поред свог овог саобраћаја кроз село, дакле, треба нам боље регулисан пешачки прелаз на центру или код школе, као и она обилазница за теретни саобраћај око села. Онда, када смо већ код саобраћаја, проширити главну и споредне улице и асфалтирати их. Завршити канализацију што пре, јер је у нижем делу села лети од смрада страшно и проћи, а камоли живети! Е, ту смо- треба и већа здравствена амбуланта, садашња је мала на цело село. Можда треба и још једна, за део места према Митровици.
Даље- кабловска, ADSL, оснажити примарни сектор привреде села (пољопривреда), али појачати и сектор услуга. Увести E-Government и развити информатичку структуру локалне власти како би се потребе становништва што брже и лакше сервисирале. Значи, путем интернета од Извода из МК до предаје разних захтева и вршења увида у разна документа...
Обзиром на податке из последњег пописа, све је више старијих људи у општој популацији. Не би било лоше размислити о геронтолошком центру, патронажној служби или чак и о месном Центру за социјални рад. Добра социјална заштита је увек предност и вредност више за све који се двоуме између града и села.
Вероватно би требало изградити једно уређено аутобуско стајалиште у центру, увести пољочуварску службу, насипати све атарске путеве, очистити каналску мрежу, изградити сточну депонију, па и покренути културу и туризам, који су овде нажалост на врло ниским гранама. Обзиром на близину Саве с једне и Фрушке горе с друге стране а и Ауто-пут у средини, могућности у овој сфери су велике. И на крају, али не и најмање битно- питање уређења гробаља у селу. Барем поставити ограду, за почетак.
Много захтева, много потреба а пара јако мало. Али уз добру организацију, помоћ државе, донације и конкурсе, можда и јавне радове, доста тога се може. Битна је воља, а паре ће се већ некако скупити!