Laćarak
+ Laćarak » Zabava » Lepota i zdravlje (Urednik: Ruki)
  HIRA RATAN MANEK, covek koji vec 13 godina ne jede i zivi od sunceve svetlosti
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: HIRA RATAN MANEK, covek koji vec 13 godina ne jede i zivi od sunceve svetlosti  (Pročitano 2314 puta)
« poslato: Април 09, 2009, 12:19:26 »
Mašijus :)
VIP
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

shiny, shiny, happy

Hira Ratan Manek - mašinski inženjer star preko 70 godina, iz južne indijske države Kerale NE JEDE VEĆ 13 GODINA.

Do sada je nekoliko puta dopustio da ga pregleda nacionalna i međunarodna zajednica lekara. Međunarodni tim sačinjen od 21 lekara u Ahembadabadu (Gujarat, Indija) posmatrao ga je 411 dana tokom 2000. i 2001. godine, 24 sata na dan. Celo to vreme jedino što je unosio u sebe bila je voda - i sunčevi zraci. Endokrinolog dr. Navneet Shah u julu 2001. je zapisao: Svakoga dana meren mu je puls, pritisak krvi, disanje, temperatura, izlučivanje urina, težina itd., a hematološki i biohemijski testovi provođeni su periodično. ECG je meren redovno, provera ultrazvukom, EEG, CT-sken i M.R.I.-sken mozga napravljeni su nakon jedne godine, a tim sastavljen od lekara opšte prakse, fizičara, hirurga, kardiologa, endokrinologa i neurologa redovno ga je i periodično pregledavao od prvog dana posta. Osim što je izgubio 19 kilograma u prva tri meseca i što su mu se smanjili puls i brzina disanja (s 18 na 10 udisaja u minuti), nije bilo drugih medicinskih abnormalnosti. Nakon uzbuđenja koje je izazvalo otkriće u Ahmadabadu, Hira Ratan Manek je pozvan na Thomas Jefferson University i State University of Penn u Philadelphiji u SAD. Pod nadzorom je postio 109 dana, što je završilo 27. oktobra 2001. Posmatrana je i ispitivana njegova mrežnica, pinealna žlijezda (ili epifiza) i mozak, a snimljeno je i 700 fotografija tih organa.

Postoje informacije da neki ljudi nisu jeli čak 20 i više godina. Zbog svega toga i NASA je pozvala Maneka na proučavanje. 130 dana je živeo pod strogim nadzorom dok u julu 2002. godine naučnici NASA-e u izvještaju nisu potvrdili da je Manek zaista to vreme preživeo samo na vodi i suncu. Američka svemirska agencija se nada da bi ta tehnika mogla biti korisna kako bi se na budućim svemirskim letovima rešio problem skladištenja i održavanja hrane. U prevodu - nadaju se da bi se astronauti budućnosti mogli hraniti sunčevom svetlošću.

Amerikanci, kao poznati ljubitelji skraćenica, tu su pojavu nazvali HRM-fenomenom, po inicijalima njegovog imena, i pokrenuli HRM-projekt koji se bavi pitanjem kako preživeti samo od energije sunca.

* hrm08small.jpg (15.6 KB, 187x125 - pregledano 547 puta.)
Sačuvana

« Odgovor #1 poslato: Април 09, 2009, 12:52:44 »
Ivanch3
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Capo di tutti capi!!!!

Baš me interesuje kako  Hmm... Hmm...
Sačuvana

Bolje da šešir nemam, pod njime djavo drema, sneva i izvoljeva. Djavo mi je kriv.
Ne pijem što uživam nit' što mi dobro stoji pijem da njega napojim.....
Ne lutam što uživam nit' miris druma volim, lutam da njega umorim......
Ne sviram što uživam nije to pesma prava, sviram da njega uspavam.....
« Odgovor #2 poslato: Април 09, 2009, 12:55:48 »
Mašijus :)
VIP
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

shiny, shiny, happy

ne jede, i zivi od sunceve svetlosti!!!  Smeh Smeh Smeh Smeh Smeh Smeh Smeh Smeh Smeh
Sačuvana

« Odgovor #3 poslato: Април 09, 2009, 01:15:47 »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Za mene je tako nešto nepojmljivo, pogotovu kad znam da čovek bez hrane može da izdrži 7 dana.... Iako sam pročitao tekst još ne mogu da poverujem u to. huh Ali ovi opet kažu drugačije... Češko
Sačuvana

« Odgovor #4 poslato: Април 09, 2009, 03:30:30 »
Ivanch3
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Capo di tutti capi!!!!

Ma lažu bre sigurno mu u vodu ubacuju neke vitamine  maddy maddy
Sačuvana

Bolje da šešir nemam, pod njime djavo drema, sneva i izvoljeva. Djavo mi je kriv.
Ne pijem što uživam nit' što mi dobro stoji pijem da njega napojim.....
Ne lutam što uživam nit' miris druma volim, lutam da njega umorim......
Ne sviram što uživam nije to pesma prava, sviram da njega uspavam.....
« Odgovor #5 poslato: Април 09, 2009, 06:42:20 »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

E svakakvih fenomena ima. Dobro, nama normalnima je to neshvatljivo i ne verujemo. Al opet, neka indijanska plemena, ili tibetski fakiri ili nešto treće - šta ti tek ljudi mogu.  Hmm... Neke tehnike i discipline se prenose dugim nizom vekova, pa ima nešto i u tome valda.
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Kad smo vec kod bake Vicevi Ruki 5 920 Poslednja poruka Октобар 15, 2007, 11:50:11
nisam_kao_on
E-Mail koji ce biti poslat za 20 godina Internet Šuki 5 1562 Poslednja poruka Март 20, 2008, 05:54:12
SIN
Uf,kad covek ostari.. Dnevne teme « 1 2 » Dejan_ 17 2353 Poslednja poruka Август 22, 2008, 04:09:29
Šuki
Covek vedra cela!!! Smešna strana sveta Mašijus :) 5 849 Poslednja poruka Новембар 02, 2008, 11:25:58
SIN
hehehehe :))) puk'o covek Sport Mašijus :) 3 663 Poslednja poruka Април 06, 2009, 09:41:36
Šuki
Tigra Design by TurkLoRD