Ne tako davno zivelo je dvoje mladih.bili su jako siromasni.mala, trosna kuca,u njoj dve sobe,sto,stolice,krevet...najvrednija stvar u toj kuci bio je njegov rucni sat..veoma lep ali bez kaisa...e,drugari,bile su to gladne godine,,,parce hleba,corba bez mesa..i nista vise...no i pored tog siromastva njihova ljubav je bila velika..voleli su sve vise i vise...nezne reci,razgovori puni topline,poljupci i jos po nesto

on je,za male pare,radio sta je nalazio ali je,iako mrtav umoran,dolazio sa posla srecan jer je znao da ce mu vrata otvoriti njegova ljubav,da ce ga,onako prljavog i znojavog,zagrliti...
sutra je,za njih,vrlo vazan i poseban dan...dan na koji su se pre 5 godina vencali...
ona je spavala a on je razmisljao o tom danu..posmatrao je onako usnulu i lepu..imala je predivnu,dugu,crnu kosu...
"joj Boze"-razmisljao je.."pa ja joj nikada nista nisam kupio..nikada je nisam necim iznenadio...a ona me toliko voli....prodacu jedino vredno sto imam,moj sat,i kupiti joj nesto za nasu godisnjicu..."..nezno je poljubio u obraz i brzo zaspao..
ali ona nije spavala..i ona je mislila kako da ga iznenadi...."odsecicu kosu i prodati je frizeru"-mislila je..."od tih para kupicu mu poklon"...
sutradan su oboje uradili sta su planirali...
uvece on je otvorio vrata..na stolu su bile dve svece,dve case i flasa vina...na stolici je sedela devojka sa kratkom kosom...on se iznenadio...oboje su cutali...ona mu je pruzila lepu,malu kutiju...
"poklon za tebe"-prosaputala je i nezno ga poljubila...
"imam i ja nesto za tebe"-odgovori on i iz dzepa izvadi isto tako malu kutijicu..bilo mu je malo neprijatno...
oboje su otvorili darove..ona je dobila par predivnih,zlatnih snala za svoju kosu a on pozlaceni kais za svoj sat...pogledali su se,nasmesili i zagrlili...tako su zagrljeni cutali...
vise nije bilo njene carobne kose ni njegovog sata ali od tog dana ljubav izmedju njih dvoje je
bila jos jaca i veca...
P.S> nije bas lep tekst ali zato sama prica jeste..