« poslato: Јануар 23, 2008, 11:13:13 » |
|
Šuki
|
 |
|
|
Koje su po vama najlepse ljubavne izreke?
"Ljubav je samo jedna, a njenih kopija je hiljadu" (La Rosfuko)
"Ljubav je stvar osećanja, a ne volje. Ne mogu voleti zato što hoću, a još manje zato što moram, stoga je obavezna ljubav glupost" ( Kant )
"Kad ljubav nije ludost, tada to nije ljubav" ( Calderon)
"Ljubav se rodi, zivi i umire u ocima" (William Shakespeare)
"Ljubav odoleva vremenu koje sve otima. Nikada nije istinski voleo onaj ko misli da je ljubav prolazna" (Johan Volfgang fon Gete)
"Daj mi hiljadu poljubaca, pa sto, pa još hiljadu, pa još sto, pa drugih hiljadu i drugih stotinu. Na kraju, kad razmenimo milion poljubaca, pomešamo ih zajedno sve dok ih ljubomorni što nas gledaju više ne budu mogli izbrojati."(Katul)
Biti zaljubljen ne znači nužno i voljeti. Biti zaljubljen je određeno stanje; voljeti je čin. Stanje podnosimo, za čin se odlučujemo.(Denis de Rougemont)
Kome se ljubav smije, taj poznaje samo šalu i radost(Finska Poslovica)
Postoje ljudi koji vam izvade srce i postoje ljudi koji ga vrate na mjesto.(Elizabeth David)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #1 poslato: Јануар 23, 2008, 11:16:03 » |
|
Šuki
|
VOLIM TE JER SI MI DALA LJUBAV, VOLIM LJUBAV JER SI MI JE TI DALA. (Bodler) ISTINSKI VOLIMO SAMO ONE KOJE VOLIMO ČAK I U NJIHOVOJ NEMOĆI I NJIHOVOJ BEDI. ČUVATI, OPRAŠTATI, TEŠITI, TO JE SVA UMETNOST LJUBAVI. (Frans) Od svih istina najdublje su i najtrajnije istine srca ( Antun Barac ) Ljubav je sposobnost jednog čovjeka da daje ne osvrčući se koliko dobija nazad. Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira.( Jayne Mansfield) Vjeruj ljubavi i onda kada zadaje bol! Ne zatvaraj svoje srce! (Tagore) ...Ljubav je- kada ne zelis zaspati jer je sama realnost lepsa od tvojih snova...... ...Ljubav koju dajemo je jedina ljubav koja ostaje u nama.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #2 poslato: Јануар 23, 2008, 11:18:42 » |
|
Šuki
|
" Najvrednije i najlepse stvari na svetu ne mogu se videti ili dodirnuti. One se mogu samo osetiti srcem".....
"Nema sunca bez svetlosti niti coveka bez ljubavi" - Gete
"Jezik ljubavi je u ocima" - Flecer
"Ljubav nema godine,ona se uvek radja" - Paskal
Ljubav je: "Najznačajniji i najmudriji deo jezika kojim svet govori, i koji svi ljudi na zemlji mogu da razumeju u svojim srcima, nešto starije i od ljudi, a što ipak svaki put istom snagom izbija bilo gde kad se sretnu dva pogleda....."(Paulo Koeljo)
"Kad budes spreman da je prepustis onome koga ona voli, tada ces znati da si je stvarno voleo."
Nije moguce ziveti, dok ne pronadjes nesto za sta je vredno umrijeti!!!
...ljubav se pise srcem...ne bira ni vreme ni mesto...ne trazi nista a daje sve...
...U ljubavi se oseca vise nego sto treba, pati vise nego sto se misli, sanja vise nego sto se zivi i kaze ono u sta ni sami ne verujemo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #3 poslato: Јануар 23, 2008, 11:24:00 » |
|
Šuki
|
"Nismo mi ti koji ljubavi pruzamo sansu. Ljubav je pruza nama."
Kad pripadam tebi, tad konacno i potpuno pripadam i samome sebi.(Michelangelo)
Ljubav je poezija koju pisemo pijani, a citamo trezni...
Kada bih imao jedan komadic zivota, dokazivao bih ljudima koliko grijese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju. (Gabriel Garcia Marquez)
Sustina ljubavi nije voleti savrsenu osobu,vec voleti nesavrsenu osobu savrseno
Gde se ljubav useli tu se pamet iseli....(Logau)
U dnu svake duse ile zakopanog blaga koje jedino ljubav otkriva.....(E.Pod)
Postoji samo jedan put u raj na zemlji - nazivamo ga ljubav.....(K.Goldman)
Biser i ljubav,uvek su na dnu mora,srca i duse.Na povrsini je samo biserna pena i reci.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #4 poslato: Јануар 24, 2008, 10:37:19 » |
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
Jack's back!
|
"Љубав... сам ја!" (Abracus, својој девојци) 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jack Bauer može da natera Avast ikonicu da se okreće u drugom smeru!
|
|
|
« Odgovor #5 poslato: Јануар 24, 2008, 10:38:26 » |
|
|
|
« Odgovor #6 poslato: Јануар 24, 2008, 06:12:06 » |
|
Ivanch3
|
Ma..... Ljubav je........... kao što sam sinoć rekao kod Rade znači treba vam: 1. Štap za pecanje od 4 metera 2. Litra rakije (neke što oslepljuje) 3. Vekna 'leba (od Polovine) 4. Tabla slanine (od svinje Saše Sekendeka) 5. I mlada luka iz komšijine baške, ubranog u po noći da te komšija ne bi video 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Март 23, 2008, 10:12:43 Ivanch3 »
|
Sačuvana
|
Bolje da šešir nemam, pod njime djavo drema, sneva i izvoljeva. Djavo mi je kriv. Ne pijem što uživam nit' što mi dobro stoji pijem da njega napojim..... Ne lutam što uživam nit' miris druma volim, lutam da njega umorim...... Ne sviram što uživam nije to pesma prava, sviram da njega uspavam.....
|
|
|
« Odgovor #7 poslato: Јануар 25, 2008, 12:51:06 » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže
If you can dream it, you can do it!
|
Ma..... Ljubav je........... kao što sam sinoć rekao kod Rade znači treba vam: 1. Štap za pecanje od 4 metera 2. Litra rakije (neke što oslepljuje) 3. Vekna 'leba (od Polovine) 4. Tabla slanine (od svinje Saše Sekendeka) 5. I mlada luka iz komšijine baške, upranog u po noći da te komšija ne bi video  Ljubav je precenjena, a rakija prepečena, pa aj sad izaberi! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #8 poslato: Март 23, 2008, 10:07:54 » |
|
Ludaaa
|
Meni je ona " prosla si kroz moje srce ko krava kroz kukuruz " bas romanticna 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Trazicu te preko ambasade, bas me briga da li takve stvari rade hocu vizu hitno idem tebi koja zena kada voli ne bi...stici cu te makar preko suda bas me briga neka misle da sam luda sve je ovo deo moga plana...
Mozes me voleti, mozes me mrzeti, al me ne mozes ignorisati
|
|
|
« Odgovor #9 poslato: Март 23, 2008, 11:09:19 » |
|
Šuki
|
Ti si izgleda vise prakticar!! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #10 poslato: Март 23, 2008, 11:12:47 » |
|
Ludaaa
|
Ti si izgleda vise prakticar!!  haha pa nema vajde od price 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Trazicu te preko ambasade, bas me briga da li takve stvari rade hocu vizu hitno idem tebi koja zena kada voli ne bi...stici cu te makar preko suda bas me briga neka misle da sam luda sve je ovo deo moga plana...
Mozes me voleti, mozes me mrzeti, al me ne mozes ignorisati
|
|
|
« Odgovor #11 poslato: Март 23, 2008, 12:58:27 » |
|
|
|
« Odgovor #12 poslato: Фебруар 04, 2009, 12:09:46 » |
|
Šuki
|
Za većinu ljudi danas, pojam ljubavi podrazumijeva da vas neko voli, a ne da ste vi sposobni da volite. Ono što je najlepše na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naša mana ne dolazi do izraza. Mnogo šta što je zlo u nama izcezava, a ono što je dobro ustostrucuje se. (Andrić) "..volite se kada niste zajedno.. to je prava ljubav! ko ume da se voli samo kada je zajedno, taj ne pravi pitanje s kim je.." (Dusan Radovic) 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #13 poslato: Фебруар 04, 2009, 12:51:25 » |
|
|
|
« Odgovor #14 poslato: Јун 28, 2009, 04:41:27 » |
Judith
U prolazu
Van mreže
I don't believe in institutions.
|
Odsutnost je za LJUBAV isto što i vetar za vatru. Raspiruje veliku, a gasi malu(R. de Bisi - Rahiten) LJUBAV se hrani nadanjem(Lao Ce) Nikakvo pritvorstvo ne može dugo da skriva LJUBAV kad ona postoji, niti da je izmisli kad je nema(F.Larošfuko) Ako nas niko ne VOLI, prestajemo i sami da se volimo(Madam de Stal) Ko VOLI, tih je. Odzvanja samo prazna posuda.(V.Šekspir) Samoga sebe zakinuti za LJUBAV najgora je zabluda; to je večni gubitak za koji naknade nema - kako u granicama vremena tako ni u večnosti(S.Kjerkegor) Ljubav je život, samo život...(Remari) 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znaš, ja sam odnekud sa zvezda Sva sam od svetlosti stvorena Ništa se u meni neće skratiti niti ugasiti. Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala Osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
|
|
|
|