crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
Ako me voliš, idi od mene. . .
|
 |
|
|
Toliko sam sanjao o tebi, Da gubis svoju realnost. I da li je jos uvek cas da dostignem to zivo telo i poljubim na tim usnama radjanje glasa, sto mi je tako drag?
Toliko sam sanjao o tebi, Da se moje ruke, naviknute da grle tvoju senu, Spoje na mojim grudima, ne bi li mozda osetile Obrise tvoga tela, I da sam pred stvarnom pojavom onoga, sto me tako muci i upravlja sa mnom vec danima i godinama, postao bez sumnje sena.
O, osecanja neodlucnosti! Toliko sam sanjao o tebi, da je bez sumnje Proslo vec vreme moga budjenja. I ja sada spavam stojeci s telom izlozenim Svim pojavama ljubavi i zivota, I da bih tebi, o jedina, koja i danas za mene jos uvek nesto znacis, Mogao teze dodirnuti celo i usne, Nego bilo koje usne i bilo koje celo.
Toliko sam sanjao o tebi, toliko hodao, govorio i spavao sa tvojom senom, da mi sad vise nista ne preosta, a mozda i zato, da postanem prikaza medju tim prikazama i sena sto puta vise nego sena, koja se seta i setace se radosno po suncanom satu tvog zivota.
Da li je postojao, ili postoji neko u vasem zivotu za koga ste toliko i na takav nacin osecali kao u ovoj prelepoj pesmi Robera Desnosa? Osecanje toliko snazno da ne mozete da se priblizite nikom, pa ni onom prema kome osecate, bas zbog takve snage... I da nisu u pitanju sanjarenja niti iluzije, vec bas ono sto je stvarno i bas prema onom sto je stvarno...
I da pri tome uopste niste sanjar, nego bice koje slobodno gleda u svet i u sebe.
|