Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Mobilni telefoni
 Dva u jednom - i fiksni i mobilni
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Dva u jednom - i fiksni i mobilni  (Pročitano 1348 puta)
« poslato: Januar 15, 2008, 03:26:37 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Преузето са:
http://www.srbijatrguje.com/vesti/index.php?vest_id=4139&vest_tip=v&posetilac_id=26697&posetilac_tip=preduzece

Dva u jednom - i fiksni i mobilni
14. januar 2008. / izvor: Mondo
Najpopularniji fiksni telefon ikada - sa brojčanikom na okretanje - od početka ove godine može da se kupi i kao mobilni, i to u crvenoj boji, zbog koje podseća na SOS telefon iz filmova o Betmenu i moćnim rendžerima.

Telefon je prošao sve ateste i potpuno je optimizovan za rad u mobilnim mrežama širom sveta. Sve što nakon kupovine treba da se uradi jeste da se otvori poklopac i ubaci SIM kartica. Telefon će se "prikačiti" na mrežu i čak registrovati preostali iznos besplatnih minuta u mreži operatora čiju SIM karticu koristite i van nje.

Zvuk zvona je prepoznatljivi stari "zvr, zvr", a ima i opciju utišavanja.

Zahvaljujući podršci za 900/1800/1900 MHz mreže telefona moguće ga je koristiti bilo gde u svetu. Na okruglom brojčaniku dodata je i opcija + (plus), što omogućava direktno obavljanje internacionalnih poziva.

Postoji i PIN zaštita podataka, kao i opcija # (taraba), kako bi se mogla proveriti visina preostalog kredita na pripejd računima.

Ukoliko se odlučite za kupovinu ovog telefona i dobijete ga sa nekoliko ogrebotina i oštećenja - ne brinite! U pitanju je telefon ručne izrade, od delova sličnih telefona koji se više ne upotrebljavaju i zbog toga je svaki primerak autentičan.

Zbog svega ovoga, cena je vrlo visoka i u SAD iznosi 250 dolara. Možete ga kupiti preko bilo koje poznatije Internet prodavnice, za šta će vam biti potrebna validna Internet ili kreditna kartica. Za isporuku se ne brinite jer je podržana i naša zemlja.

Što se ostalih podataka tiče, ističemo bateriju kapaciteta 2.000 mAh, koja obezbedjuje sate i sate razgovora, kao i dane i dane stendbaja.
Sačuvana

When Jack Bauer cuts onions, the onions cry!
« Odgovor #1 poslato: Januar 15, 2008, 03:27:57 pm »
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ako me voliš, idi od mene. . .

Veoma interesantno  dedica
Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #2 poslato: Januar 15, 2008, 03:50:08 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

2 у 1?

Или текст???

tongue smile
Sačuvana

« Odgovor #3 poslato: Januar 15, 2008, 08:38:21 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Sta sve ljudi nece smisliti... roll
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #4 poslato: Januar 18, 2008, 12:14:23 am »
Dejan_
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Pricao mi je drugar o tome,ali sam mislio da me lozi..Sjajno nema sta   biggie
Sačuvana

Bila je noc,jedna mrkla,kao ova veceras,u ulici Dositejevoj, u Novom Sadu,na Dunavu..
Ja sam dolazio sa jednog mesta gde su svi bili rumeni kao kuvano vino koje su pili i gde su svi mirisali na karanfilic i pevali "Rozdestvo tvoje" i jos neke druge pesme kojih se ne secam bas.
« Odgovor #5 poslato: Januar 18, 2008, 10:36:33 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

A jel može s tog telefona, mis'im s fiksnog da se zove taj mobilni u tom telefonu? Ja oću tako da se nazovem, a ako to može - uzimam. Smeh
Sačuvana

« Odgovor #6 poslato: Januar 19, 2008, 01:19:28 am »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Хахахаха!

Ма гарант фиксни има забрану звања мобилних бројева!

thumb up
Sačuvana

« Odgovor #7 poslato: Januar 19, 2008, 01:28:06 am »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Ako još ne može na njega da se stavi icq, msn, to nije onda proizvod koji mi ovde očekujemo!  dedica Nešto mi govori čak da to nema ni sms!  maddy Mutne su to vode...
Sačuvana

« Odgovor #8 poslato: Januar 19, 2008, 03:23:35 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Kazu da ti za uspostavljanje veze treba ona antena sa krova kuce! Za sms vec moras da imas satelitsku! lol
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #9 poslato: April 20, 2008, 11:47:09 am »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Fiksna i mobilna mreža u jednoj                       klanjam se
Autor: E.B. | 20.04.2008 - 00:02

Mobilni telefoni uskoro će moći da koriste mobilnu mrežu na otvorenom, a fiksnu mrežu u zatvorenim prostorijama. Na taj način mobilni ima iste funkcije, ali su troškovi telefoniranja manji. Britiš telekom (BT) i Telekom Italija (TI) već testiraju različite načine konvergencije dve grane telefonije.

Fiksna i mobilna telefonija, mreže druge i treće generacije, fiksni i mobilni telefoni, dve vrste operatora koje rade u svakoj zemlji u svetu... Otvaranje i puštanje u rad bilo koje mreže može koštati i milione evra. Operativni troškovi su veliki, pogotovu kad se uzme u obzir razvoj telekomunikacija, samim tim razvoj nove opreme i nadogradnja. Sama mobilna telefonija je već na početku ovog veka unapredila svoj sistem mrežom treće generacije, odskoro i HSDPA tehnologijom. Razvoj telekomunikacija je, međutim, veoma brz i nepredvidljiv, dok ostale industrije ne beleže takav rast. Kao ekonomski isplativo, ali i krajnje praktično rešenje javlja se ideja o sinergiji fiksne i mobilne telefonije. Reč je o konvergenciji različitih usluga, pre svega, usluga fiksne i mobilne telefonije, u cilju kreiranja jedinstvenog rešenja koje će biti jednostavno i praktično za korisnike.
U poslednjih par godina, komunikacija putem mobilnog telefona se sve više pomera iz otvorenog prostora u zatvoreni, u stanove, kancelarije... Predviđa se da će se u 2008. godini više od 70 odsto razgovora obavljati upravo u zatvorenim prostorijama. Operatori imaju novi izazov - da osmisle najbolje rešenje za mrežnu pokrivenost kako otvorenog, tako i zatvorenog prostora. Jedno od inovativnih rešenja jesu femto bazne stanice, pogodne za postavljanje unutar prostorija zbog svoje veličine i funkcionalnosti.
Femto bazne stanice bi bile u mogućnosti da pokriju signalom celu zgradu, a povezivale bi se na ADSL priključke za fiksnu telefoniju. Na taj način zgrada bi imala svojevrsnu mini baznu stanicu i štedela bi kapacitete većih baznih stanica koje pokrivaju to područje. Neki od problema koji treba prevazići za sada su smetnje, pozadinski šumovi, kao i kapaciteti mini baznih stanica. Stoga se smatra da će koncept sa femto baznim stanicama biti primenjen u budućnosti jer on omogućava da sa bilo kojim 3G telefonom (kasnije i sa 4G telefonom) kada uđete u zatvorenu prostoriju koristite prednosti fiksne mreže.
Atraktivno rešenje za konvergenciju mobilne i fiksne telefonije je i jedinstveno rešenje mobilnog i fiksnog aparata. Prateći trendove u mobilnoj komunikaciji, veliki svetski operatori kao što su Britiš telekom (BT) i Telekom Italija (TI) već testiraju različite načine konvergencije dve grane telefonije. Naime, mobilni telefon koristi mobilnu mrežu kad se nalazi na otvorenom, a u prostorijama Wi-Fi (bežičnu) tehnologiju kojom se povezuje na ADSL priključak i tako koristi kapacitete fiksne telefonije. Mobilni aparat bi tako i dalje imao sve iste funkcije, dok bi troškovi bili manji. Za funkcionalnost telefona poslužile bi različite aplikacije sa interneta (klijent za slanje SMS i MMS poruka, za pretraživanje interneta itd.). Velika prepreka za masovnu primenu ovog rešenja su upravo mobilni aparati, jer za sada mali broj proizvođača opreme pravi telefone koji imaju sve potrebne nadogradnje za povezivanje na Wi-Fi tehnologiju, a oni su najčešće i skuplji od klasičnih mobilnih telefona.
Jednostavnost, praktičnost i ušteda samo su neke od pogodnosti koje konvergencija fiksne i mobilne telefonije pruža svim korisnicima. U svakom slučaju, izvesna je budućnost postojanja samo jednog personalnog telefona.

Преузето са:
http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=38644
Sačuvana

« Odgovor #10 poslato: April 20, 2008, 11:48:12 am »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Dusan | Nedelja, 20 April 2008. 09:19h

ne znam koje ce kriterijume pri konvergenciji fiksne i mobilne mreze koristiti buduci sistem, ali znam da ovde u Nemackoj vec postoje opcije (tarifa:ZUHAUSE S) da mobilni telefon koristite kao fiksni u krugu do oko 2km od kuce. Sve razgovore van tog opsega placate po mobilnoj tarifi.

Коментар преузет са:
http://www.blic.co.yu/_komentari.php?id=38644&mode=view

Нисам знао да и ово може?!    Češko
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
ADSL + fiksni + mobilni = 3+! Internet Abracus 2 805 Poslednja poruka Maj 08, 2007, 07:06:26 pm
Abracus
Prva pomoć za mobilni! Mobilni telefoni Abracus 5 1267 Poslednja poruka Jun 09, 2007, 02:20:52 am
SIN
Bravo Nole, još jednom! Sport SIN 9 743 Poslednja poruka Januar 25, 2008, 09:24:27 pm
Abracus
MOBILNI U VOŽNjI Mobilni telefoni Abracus 9 1235 Poslednja poruka Septembar 22, 2008, 07:33:11 pm
Abracus
Tigra Design by TurkLoRD