Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Mobilni telefoni
 Tarife i usluge
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Tarife i usluge  (Pročitano 2420 puta)
« poslato: April 12, 2007, 09:48:24 am »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Pozdrav Sremcima i ostatku sveta!
Interesuju me Vaša iskustva sa dodatnim uslugama koje nude domaći mobilni operateri, tu prvenstveno mislim na usluge koje su aktuelne u poslednje vreme, kao što su Tarifni dodaci kod Telenora ili 3G kod Telekoma, dakle da li ih koristite i koje najviše koristite?
Sačuvana

When Jack Bauer cuts onions, the onions cry!
« Odgovor #1 poslato: April 12, 2007, 01:17:49 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Za Telekom znam, pošto sam se prebacio na Tipi tarifu. Dobiješ 10 besplatnih poruka i a kad ih potrošiš, svaka druga je besplatna. Grin  Traje valda do 1. juna taj promo period. Mislim da sada ne mogu da se vratim na staru tarifu do 1. juna, kad će da skinu 60 dinara za povraćaj.
Sačuvana

« Odgovor #2 poslato: April 12, 2007, 02:50:20 pm »
FreeStyler
Naseljenik
**

Van mreže Van mreže

Fataziram koješta

Pozdrav Abracusu,

e sada, ovde mogu ponesto i ja da kazem, ali kao korisnik Telenor mreze. Ja sam na starom tarifnom paketu PRO sa kojim sam extra zadovoljan. Ima sve sto mi treba. Problem je nastao uvodjenjem novih tarifnih paketa Vise price, Jedna cena i sl. jer jednom delu korisnika oni nikako nisu odgovarali. Nisu ni meni, zato sam ostao na starom. A zasto, pa recimo da u okviru pretplate nisu bile ukljucene SMS poruke vec samo razgovor koji se tarifira po odredjenoj ceni i oduzima od pretplate. Medjutim Telenor je malo zamutio vodu i pomrsio konce Telekomu uvodjenjem Tarifnih dodataka. Samim tim je ispravio gresku/manu novih tarifnih paketa. Problem je ostao kod onih koji su potpisali ugovor na dve godine zbog novih mobilnih aparata, a uzeli su relativno skupe TP (tarifne pakete). Pa jos na te cifre treba dodati cifru svakog tarifnog dodatka, koji se naravno dodatno placa.
E sada, SINe, ne znam da li si pomesao Telenor i Telekom, jer kod Telenora do 1. juna traje promo period za ove tarifne dodatke i to od 50% za posto paid korisnike. Inace, treba reci, da tarfini dodaci vaze i za post i za pre paid sistem placanja.
Meni je recimo najzanimljiviji Omiljeni broj, jer na jedan odredjeni Telenor broj vazi popust 99.99% na sve osim video pozive. Drugim recima ovo je dzabe, odnosno kosta koliko aktivacija te usluge i onaj ostatak procenta koji se placa.
Nekome su zanimljivi dodaci sa porukama ili gprsom ili sve to zajedno.
Ovim je Telekom pokopan, pa cak ni svaka druga free poruka ne moze da dostigne mogucnosti koje nudi Telenor.
Da li ce Telekom moci i umeti da uzvrati udarac, ja cisto sumnjam, jer ako nisu do sada tesko da ce nesto uraditi. Ali voleo bih da nesto ucine, jer ce to znaciti da ce Telenor se opet potruditi da napravi nesto novo i opet odmakne konkurenciji. Tek kada stigne treci operater mislim da ce se zakuvati, ali to tek treba da vidimo.
Jos bih nesto da naglasim, koliko god nam pricali da imamo najeftinije ovo-ono, to je cista laz, jer pogledajte malo okolo nas kakvih usluga sve ima i po kojim cenama. Mi se polako priblizavamo tome a sve zahvaljujuci konkurenciji sada izmedju Telekoma i Telenora, ali smo i dalje daleko od pravih ponuda usluga. Mislim da kada se uvede number portability od tog trenutka ce poceti prava revolucija u mobilnoj telefoniji kod nas i trka za vernost korisnika a svi znamo sta to znaci :-)
Sačuvana

Uloguj se, Resetuj Se,...
« Odgovor #3 poslato: April 12, 2007, 03:14:22 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

E sada, SINe, ne znam da li si pomesao Telenor i Telekom, jer kod Telenora do 1. juna traje promo period za ove tarifne dodatke i to od 50% za posto paid korisnike.

I kod Telekoma traje do 1. juna, pričao sam za njega. Ima još dve tarife, Neti za gprs, i Toki za jeftiniji razgovor. Sve ima svoje, kod Tipija je zato skuplji razgovor, a kod Tokija poruke. Na kraju isto izadje.
Sačuvana

« Odgovor #4 poslato: April 12, 2007, 03:29:11 pm »
FreeStyler
Naseljenik
**

Van mreže Van mreže

Fataziram koješta

Imam jednu pre paid 064 karticu, ali ne znam ni koja je tarifa, niti kako to da proverim,... na toj kartici samo sipam i vozim :-) E sada, koliko ja znam te Tipi, Neti i Toki tarife su stare par godina zar ne?! I mislim da ne mogu ni da priblizno pariraju Telenoru, trenutno.
Sačuvana

« Odgovor #5 poslato: April 12, 2007, 03:31:02 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Apsolutno!
Jedva čekam trećeg operatera, navodno će za koji mesec Mobilkom da nastupi i da pokuša da "pomuti vodu" Telekomu i Telenoru.
E sad, aktivirao sam OMILJENI BROJ- neverovatno ali istinito- 99,99% popusta! Dakle, i pozivi i SMS na taj broj su "džab-džabaka",  Grin ali su mi za MMS skinuli uobičajenu tarifu  Angry.
Sestrica je juče aktivirala SMS 50 na Telenoru, znači ipak je konkurencija učinila mnoge stvari povoljnijima.
Inače do sada mi je jedini vid uštede bio pozivanje 063/062 broja sa * umesto nule (u formi *63/1234567, npr.). Pri tome je razgovor trajao maksimalno pet minuta nakon čega bi se automatski prekidao, a cena je uvek ostajala ista= 20,00 dinara (sa PDV).
Ne znam da li neko ima iskustva sa 3G u Laćarku i okolini, da li obe mreže to podržavaju na ovim prostorima? Jedino što sam ja uspeo je da preko gprs-a na telenorovom wap portalu preuzmem emitovanje programa TV B92, po paprenoj ceni od nekih 20-ak dinara po minutu!

P.S.
MTS je negde oko Nove godine pokušao da "torpeduje" Telenor sa Zdravko Čolić paketima (prepaid broj + free internet + 100 besplatnih SMS + 100 free minuta) za nekih 200,00 dinara.
Bio je to lep početak njihove međusobne trke.
Samo neka se tako nastavi!
 8)
Sačuvana

« Odgovor #6 poslato: April 12, 2007, 04:00:20 pm »
FreeStyler
Naseljenik
**

Van mreže Van mreže

Fataziram koješta

3G nisam ni probao ovde, ali u bg-u jesam jos ranije, ali sa devojkine 064 post paid kartice. Inace meni to uopste nije zanimljivo, jer TV cu da gledam na TV-u a ne da coradam na telefonu. Mada snimci nekih raskrsnica i puteva u BG mi deluje zanimljivo, ali nisam jos probao. Za to sam cuo da ima.
Zar Telenor 3G radi u SM, Lacarku,...? Mislim da ne radi evo sada probao. Mada, Telenoru 3G jos uvek nije vazan i ne ulazu puno kada je to u pitanju. Sacekace Mobilkom, pa ce onda razviti 3G ili mozda... 4G :-D salim se malo
Sačuvana

« Odgovor #7 poslato: Maj 26, 2007, 12:54:54 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Данас сам сазнао да су Теленорови тарифни додаци појефтинили, тако да нпр. SMS 50 сада кошта нешто преко динара по поруци, Омиљени број нека брука од 145 или тако нешто динара, али зато од првог јуна ће обрачунски период ових додатака да траје месец дана.

Иначе шушка се да Нови Оператер полако губи тло под ногама, наводно неће успети да почне са радом у законском року- од 1. јуна, тако да ћемо видети шта ће се ту још издешавати...
Sačuvana

« Odgovor #8 poslato: Jun 07, 2007, 08:16:25 am »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

064 је увела Најдражи број за припејдаше!

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=22624&Type=1

Kako priči nema kraja, mt:s je svim prepaid korisnicima namenio novu uslugu „Prepaid najdraži broj“. I zato, razgovarajte sa najdražom osobom po ceni od 0 dinara po minutu.

Ova usluga Vam omogućava da odaberete jedan omiljeni broj iz 064/065 mreže koji možete da pozivate po neverovatnoj ceni. Mesečna pretplata za ovu uslugu košta 120 dinara (bez PDV-a) i traje mesec dana. Dakle ako se prijavite 6. juna, usluga će važiti do 6. jula.

I to nije sve! Možete da razgovarate koliko god želite, jer ne postoji ograničenje u broju minuta razgovora sa najdražom osobom. Za sve pozive ka tom broju i ostalim brojevima naplaćuje se uspostava veze po ceni od 1,50 dinara (bez PDV-a).

Uslugu možete da aktivirate slanjem SMS poruke na broj 7780 u sledećem formatu omiljeni_06XXXXXXXX. Usluga će automatski biti aktivirana i sledećeg meseca nakon isteka prvog, pod uslovom da imate dovoljno kredita na računu i da niste deaktivirali uslugu. Deaktivacija usluge obavlja se slanjem SMS poruke sa tekstom: STOP na broj 7780 i biće izvršena po isteku jednog kalendarskog meseca dana od aktivacije. Ako nemate dovoljno kredita na računu nećete moći da ostvarite pozive ka omiljenom broju.

I pre isteka pretplate za ovu uslugu imate pravo da promenite Vaš omiljen broj, a svaka promena omiljenog broja tretira se kao nova i naplaćuje se po punoj ceni. Za vreme trajanja usluge definisani Friends&Family brojevi neće biti biti aktivni, ali će ponovo biti aktivirani nakon isteka promotivnog perioda.

Promotivni period traje do 1. septembra.
Sačuvana

« Odgovor #9 poslato: Jun 08, 2007, 07:24:31 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Опа! Нове prepaid тарифе код Теленорћана!

http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3228

Прича ми изгледа супер, само што је цена успостављања везе дупла, око 3,5 динара, колико кошта и минут али и СМС порука...

Добра ствар је што промену тарифе од сада можете извршити и преко портала Мој Теленор:

https://www.telenor.co.yu/portal/index.php

Поздрав!
Sačuvana

« Odgovor #10 poslato: Jun 15, 2007, 05:50:37 am »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

МТС увео нову тарифу, Лаки!

LAKI

Laki tarifa će Vam najviše odgovarati ukoliko većinu poziva pravite prema 064/065 brojevima, jer se pozivi naplaćuju samo 2,80 dinara. U Laki tarifi povoljniji su i pozivi ka ostalim nacionalnim mrežama. Cena SMS poruke je 2,90 dinara (bez PDV-a), a 100 kB prenetih podataka putem GPRS-a košta samo 5,00 (bez PDV-a).

I to nije sve! Odaberite tri Friends&Family broja i razgovarajte 24 časa dnevno za neverovatnih 2,00 dinara.

Више инфо на:

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2102

Позз...!

П.С.
А да, и друге две тарифе су "редизајниране"!
Sačuvana

« Odgovor #11 poslato: Jun 20, 2007, 10:15:17 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Опа, од данас (илити од ових дана), mt:s омогућио 3G и припејдовцима!
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Tigra Design by TurkLoRD