SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže
If you can dream it, you can do it!
|
 |
|
|
Najlepsi skolski trenuci - veliki odmor i fudbal posle skole
Igor Blazevic, poznatiji kao Prljavi inspektor Blaza rodjen je u Beogradu 1963. godine. Osnovnu skolu zavrsio je u skoli �Vuk Karadzic�. Kako sam kaze, �bas tu je shvatio da je za njega obrazovanje teska stvar, a na nesrecu, to su shvatili i njegovi roditelji koji su poceli da ga teraju da uci preko svojih kapaciteta�. Srednju skolu je zavrsio u Petoj beogradskoj gimnaziji, jer mu je bilo jako vazno da mu skola bude preko puta kuce. To je presudno uticalo da zavoli skolu i boravi u njoj i u letnjim mesecima (avgustu). Vec tada je bio visok 198 cm i zvali su ga �Glista� (�Najlakse je vredjati�, kaze Blaza). Tada se sreo sa gitarom. Najlepsi trenuci u skoli bili su mu, kako sam kaze, veliki odmor i fudbal posle skole, jer je, i pored visine, redovno igrao futbal za reprezentaciju skole, a u zavisnosti od potreba tima bio je na raznim mestima � nekad stativa, nekad precka. Visu ekonomsku skolu zavrsio je �ekspresno� za sest godina, stekavsi veliki ugled kod kolega koji su poceli da ga oslovljavaju sa �Dobar dan profesore!� Medjutim, to ga nije omelo da se ipak posveti muzici. Zbog toga Blaza savetuje mlade ljude da ne preteruju u citanju kako im previse podataka ne bi narusilo zdravlje. U horoskopu je Blizanac, bas kao i u podznaku. Prema njegovim recima, presudan dogadjaj u njegovom zivotu bila je njegova svadba. �Od tada sam morao da odgovaram za svoje postupke, ali ne mami i tati, koji su za mene uvek imali razumevanja, nego drugom, jako strogom sudiji�. O �Prljavom inspektoru Hariju�, svom �velikom plagijatoru� kaze da je najveci policajac koji se ikada pojavio. �Sa njim smo imali tesnu saradnju tek pre godinu dana kada je pristao da se pojavi u nasem spotu o prljavom Hariju, ali se od tada nismo culi jer je on ocekivao neke pare od nas, ali mi pare niti dajemo, niti vracamo�. Odnedavno je Blaza poceo da radi i na televiziji kao voditelj u jednoj emisiji na Trecem kanalu RTS-a. Duhovito, u svom stilu Blaza o tome kaze: �U to vreme (subota, 21 cas) mozete slobodno da iskljucite televiziju, da promenite kanal ili da se bas tada cujete sa nekim prijateljem sa kojim se odavno niste culi. Inace, emisija je poucnog karaktera i pokazuje sta su sve ljudi u stanju da urade za pare. Dakle, mito i korupcija su definitivno zastitsni znak nasih prostora�. Kroz ceo Blazin rad provejava ljubav prema sportu. Neke pesme posvetio je Duletu Savicu, Bodirogi, Paspalju, Arigi Sakiju i sada o Ani Kurnjikovoj... �Ja to radim sve smisljeno. Praveci pesme o tim ljudima, uspeo sam da ih sve upoznam i Duleta Savica, Bodirogu, Paspalja, a Arigo Saki cak svira sa mnom u grupi. Tako se nadam da cu sad upoznati i Anu Kurnjikovu. Poslali smo na njen sajt omot naseg diska i nadamo se odgovoru - � Vita jela, zelen bor cekam brzi odgovor!� Prljavi inspektor Blaza i kljunovi poznati su i po tome sto prave pesme na stranim jezicima (italijanskom, makedonskom), a na poslednjem albumu pojavila se i pesma na ruskom �Ana Kurnjikova�. �Za sledeci album radicemo pesmu na svahili ili kineskom jeziku, jer su Afrika i Kina velika i potencijalna trzista, sto je za nas jako bitno�, kaze Blaza. Osim muzike, Prljavi inspektor se bavi i knjizevnim radom i vec je stigao da objavi Sabrana dela. O tome kaze: �Sabrana dela su izasla u decembru 2001. godine i broje 99 strana sto samo govori o kreativnosti autora. Sastavljena su od cetiri dela. Prvi deo su Testovi za inteligenciju, drugi Prljavi pokvareni pirati, koji se odnosi na film o piratskim kasetama, treci je poezija (naravno bez veze) i cetvrti igrice za PC koje sam ja pravio. Prvi tiraz od 500 primeraka je planuo u Knez Mihailovoj ulici na jedan, skoro, gerilski nacin. Ja sam izasao sa kutijom na ulicu i za dva dana tiraz je rasprodat. Medjutim, pare sam potrosio i ovim putem se zahvaljujem svojoj supruzi koja je uvek znala da potrosi pare na nemilosrdan i pravedan nacin (naravno za sebe i kucu). Tako da moram da nadjem sponzora koji ce da pomogne da se dostampa jos knjiga. Sabrana dela mozda za sada nisu knjiga koja ce obeleziti ovaj period, ali ko zna za 10 - 20 godina mozda to bude obavezna lektira u osnovnoj i srednjoj skoli. Nikad se ne zna!�
Izvor: Balkanmedia.com
|