Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » PC Igre
 mentalno kontrolisanje video igrica
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: mentalno kontrolisanje video igrica  (Pročitano 61 puta)
« poslato: Avgust 07, 2008, 11:22:01 am »
Maša
VIP
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

scared scared scared

Kaciga za mentalno kontrolisanje video igrica (odnosno kontrolisanje igrica mislima) postala je stvarnost, a njen tvorac američka firma Emotiv kaže da će proizvod komercijalizovati već krajem ove godine.

Kaciga nazvana EPOC ima 16 elektroda ili senzora koji su u kontaktu sa lobanjom korisnika i tako mere električnu aktivnost njegovog mozga služeći se oprobanom elektroencefalografskom tehnologijom.

Na vrhu kacige nalazi se žiroskop koji kontroliše pokrete glave, a sa strane je pričvršćena baterija za napajanje.

Senzori takođe registruju korisnikovo raspoloženje i izraze lica i sve te podatke šalju u program računara koji zatim čita misli osobe, izjavio je Tan Le, suosnivač firme Emotiv.

Postoji direktna korelacija između misli subjekta i akcije na ekranu, što omogućava ostvarenje starog fantazma o premeštanju stvari snagom duha, odnosno mislima, dodao je on.

Kaciga sa integrisanom video igricom prodavaće se u SAD na internet sajtu firme Emotiv i u jednom broju odabranih prodavnica po ceni od 299 dolara, prenele su agencije.

* 2zejx8h.jpg (40.98 KB, 340x220 - pregledano 22 puta.)
Sačuvana

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Cheesy
« Odgovor #1 poslato: Avgust 07, 2008, 11:35:50 am »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Ne zvuči loše, ni cena nije neka preterana. Zanima kakav je osećaj.
Ima samo jedan problem - ne mož' da je otreseš ko tastaturu kad se iznerviraš.  thumb down
Sačuvana

« Odgovor #2 poslato: Avgust 07, 2008, 09:02:31 pm »
Ivanch3
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Capo di tutti capi!!!!

Ja sam protiv toga  thumb down thumb down thumb down
Sačuvana

Bolje da šešir nemam, pod njime djavo drema, sneva i izvoljeva. Djavo mi je kriv.
Ne pijem što uživam nit' što mi dobro stoji pijem da njega napojim.....
Ne lutam što uživam nit' miris druma volim, lutam da njega umorim......
Ne sviram što uživam nije to pesma prava, sviram da njega uspavam.....
« Odgovor #3 poslato: Avgust 08, 2008, 09:17:41 am »
Suki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

A sta ako ja u toku igre pocnem da razmisljam kako sam gladan, kako ce to da se manifestuje na igru?!! confused
Ma nema nista bolje od dobrog staromodnog lupanja po tastaturi!!! lol
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
NOVI SEVERININ VIDEO! Hot & Sexy Abracus 6 638 Poslednja poruka Oktobar 09, 2007, 01:08:51 am
nisam_kao_on
Youtube, Metacafe i ostali video od sada i na forumu :) Laćarak SIN 3 536 Poslednja poruka Jun 25, 2008, 11:44:44 pm
Abracus
Akcija - reakcija, dobar video! Smešna strana sveta SIN 4 230 Poslednja poruka April 03, 2008, 01:07:10 am
crno_mache
Jos jedna igrica????? Hot & Sexy Ruki 9 452 Poslednja poruka Maj 20, 2008, 06:18:04 pm
Ivanch3
Crazy Indian video...... Muzika Ruki 3 26 Poslednja poruka Avgust 16, 2008, 03:59:36 pm
Ruki
Tigra Design by TurkLoRD