Laćarak
+ Laćarak » Generalno » Predlozi, žalbe i kritike
 nasilje, nasilje u skoli
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: nasilje, nasilje u skoli  (Pročitano 4798 puta)
« poslato: Новембар 10, 2008, 09:10:24 »
ella
U prolazu
*

Van mreže Van mreže

Jako mi je zao sto sam se nasla na forumukada je tema o nasilju u skoli vec zatvorena.Osecala bi se jako ruzno kada ne bih napisala koju rec o tome sta se u nasoj skoli desava.Ovaj slucaj sa S.... zubima nije jedini slucaj, i ranije su se zubi lomili samo se o teme kao i o svemu drugom, ruznom, cuti.Meni je samo jako zao ,sto se ta deca ,koja cine ruzna dela drugoj deci ne kazne strozije i to da svi znaju, tako da im u buducnosti ne pada na pamet da povradjuju ljude oko sebe.Knjiga obavestenja ide iz razreda u razraed sa napisanim nekim nebgulozama, a ne napisu taj i taj kaznjva se tako i tako zato sto je povredio tog i tog  i sad mora javno da se izvine.Nego ...nista ...i onda se nasilnik samo smeska i ceka zgodnu priliku da preti i povredjuje. Mogla bih ja o ovome jos mnogo pisati ,ali stekla sam utisak, da to ljudima na ovom forumu i nije tako bitno. BH BH BH
Sačuvana
« Odgovor #1 poslato: Новембар 10, 2008, 09:25:19 »
Mašijus :)
VIP
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

shiny, shiny, happy

Nije da nama nije bitno sta se desava po skolama. Mi smo samo, kada smo pricali o tome, malo skrenuli sa teme, iz razloga sto vecina nas ovde nije smatrala da su prosvetni radnici krivi sto se to desava. Nastavnik ili ucitelj prosto ne moze provoditi svaki zivi sekund sa tom decom. Moja mama je uciteljica, i znam kakvih muka ima sa agresivnom decom. Problem je, ponovicu opet, sa roditeljima!!! Kada ti kao neko ko je kompetentan opomenes roditelja da mu se dete ponasa tako i tako, a taj tebi roditelj kaze kako je to prosto nemoguce i krene da se sablaznjava kako ti mozes o njegovom detetu da pricas takve stvari, e onda ti bude sve jasno sa kim imas posla.
Naravno da se sve siledzije moraju kazniti i da se to njihovo ponasanje mora sankcionisati.
Druga stvar je, koja mene iskreno zabrinjava, tolika agresija kod dece. Danas sam opet cula na vestima da su neku devojcicu pretukle njene vrsnjakinje. To je milioniti put od pocetka godine da se tako nesto desava.
E sad, ja bih lepo okupila odredjeni broj sociologa i psihologa da se pozabave malo pitanjem agresivnosti i lose socijalizacije pa da vidimo u cemu je problem. Mislim i mi smo bili klinci, pa nismo bili toliko agresivni. Naravno da je takvih uvek bilo, ali u mnogo manjem broju.
Sačuvana

« Odgovor #2 poslato: Новембар 10, 2008, 09:29:37 »
Ruki
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ljudi opraštaju sve osim iskrenosti.

Potpuno siupravu..... thumb up

A i jedan od problema za koji ja znam da postoji u skoro svim nasim skolama u Sremskoj Mitrovici jeste da mnogo roditelja nece da prizna da su im deca rodjena psihicki nestabilna ili jos gore retardirana ruzno je reci ali tako je......

I onda umesto da ih salju uadekvatne skole oni potplate Boga i narod i gurnu ih medju redovne djake i tu nastaje dosta problema.......

Sačuvana

Come and save me from me...
« Odgovor #3 poslato: Новембар 10, 2008, 09:39:31 »
VIP
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

shiny, shiny, happy

Ma ne samo to, nego sto je nasa nova  reforma osnovnog skolstva uvela nova pravila i propise, a jedan od njih je da se i deca sa manjim koeficijentom inteligencije redovno upisuju i da budu u odeljenju sa decom prosecne inteligencije ili dece sa veoma velikim IQ-om i naravno da se samim tim ne upisuju u specijalna odeljenja. Mislim da je to problem veliki, da me ne razumete pogresno, ja znam da ima dece koja nemaju dovoljan koeficijent inteligencije za redovno odeljenje, ali zato brate mili, postoje defektolozi koji imaju plan i program i koji znaju kako treba raditi sa takvom decom. Druga stvar je sto po toj reformi, ti kao ucitelj detetu u prvom razredu ne smes da das ocenu, vec da ga ''opisno'' ocenjujes, a i TREBA DA SE IGRAS SA NJIM. E pa sad vi meni kazite da l je to normalno, i da l oni od te dece prave debile. Ja nisam mazohista i nisam u fazonu da se sto vise uci, ali prosto nisam ni za to da se pretvaramo u amebe. E da, jos jedna stvar, danas deca imaju mnooogooo vise mogucnosti nego kad smo mi bili klinci, ne kazem da smo mnogo matori, nego samo da smo odrastali u 90-im kada nije bilo mobilnih telefona, kompjutera, interneta, 100 kanala i takvih vidova mas medija i komunikacije, ucili smo iz knjiga ciji jsu papiri bili 100 puta reciklirani, pa smo opet znali nesto. Danas decu ne zanima da znaju bilo sta sto nije poteklo sa TV pink-a. Naravno, cast izuzecima!!! Njima svaka cast!!!
Sačuvana

« Odgovor #4 poslato: Новембар 10, 2008, 09:42:09 »
Ruki
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ljudi opraštaju sve osim iskrenosti.

E svaka ti cast ja vise nemam nista da dodam na ovo..... roll

Svaka čast Svaka čast Svaka čast Svaka čast Svaka čast Svaka čast
 Svaka čast Svaka čast Svaka čast Svaka čast Svaka čast Svaka čast

Sačuvana

Come and save me from me...
« Odgovor #5 poslato: Новембар 10, 2008, 09:44:07 »
VIP
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

shiny, shiny, happy

Lahva Lahva Lahva

Imala sam inspiraciju da napisem ono sto zaista mislim... He he  Andjeo Andjeo Andjeo
Sačuvana

« Odgovor #6 poslato: Новембар 12, 2008, 05:20:32 »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Sve je rečeno. Nemam šta da dodam! thumb up 1
Sačuvana

« Odgovor #7 poslato: Март 30, 2009, 02:44:26 »
Ludaaa
Starosedelac

Van mreže Van mreže

Djavo je slomio kalup kad me je pravio

Po tome onda je 50% dece koja idu u redovne skole psihicki nestabilno ili kako ti kazes "retardirano", tuzno je to sto zdrava deca, kojima nista ne fali, ni fizicki ni psihicki prave picvajze po skolama, a za to nisu odgovorni prosvetni radnici nego roditelji i nacin na koji su vaspitali svoju decu!
Sačuvana

Trazicu te preko ambasade, bas me briga da li takve stvari rade hocu vizu hitno idem tebi koja zena kada voli ne bi...stici cu te makar preko suda bas me briga neka misle da sam luda sve je ovo deo moga plana...

Mozes me voleti, mozes me mrzeti, al me ne mozes ignorisati
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
nasilje i lacarackoj osnovnoj skoli, devojcica ostala bez dva zuba Predlozi, žalbe i kritike « 1 2 » emma 22 3967 Poslednja poruka Септембар 29, 2008, 01:56:38
SIN
Tigra Design by TurkLoRD