SAVETI ČUVENOG BERA GRILSA SPASLI ŽIVOT DEVETOGODIŠNJAKU
Dečak preživeo sam u divljini zahvaljujući tv emisiji
Autor: Tanjug | Foto:AP, Reuters | 24.06.2009. - 13:36
Kada je shvatio da se udaljio od svoje porodice i da se izgubio u šumi, devetogodišnji Amerikanac Grejson Vajn setio se saveta iz televizijske emisije o preživljavanju.

Nakon što su uspeli da ga pronađu: Dečak Grejson Vajn sa ocem
Dečak je sa svojom braćom i ocem redovno gledao veoma popularnu emisiju "Rođen da preživi" na Diskaveriju. U toj emisiji britanski avanturista Ber Grils suočen sa divljim i negostoljubivim okruženjem podučava gledaoce preživljavanju.
Grejson Vajn je za sobom ostavljao tragove kako bi pomogao onima koji ga budu tražili i kasnije je rekao da je sve to zapamtio iz emisije Bera Grilsa. Sam i preplašen u ogromnoj šumi u kojoj se izgubio tokom šetnje sa porodicom, mali Grejson cepao je svoju žutu jaknu i komade platna vezivao za drveće.

"Superheroj": Ber Grils
Kada je posle 18 sati pronađen živ i zdrav, njegov otac je rekao da je bio veoma zabrinut, ali da je verovao u snalažljivost svog sina, prenele su agencije.
Tragove je ostavljao ne samo za one koji krenu u njegovu potragu, nego i da bi sam mogao da se vrati odakle je kenuo, naveo je dečakov otac.
"Samo sam koristio ruke", kaže Grejson koji je pronađen nakon što je proveo 18 sati sam u šumi.
Mali Grejson Vajn noć je proveo u skloništu koje je sam improvizovao. Ujutro je odlučio da sledi potok u nadi da će naći pomoć. Kada je čuo helikopter potrčao je do proplanka i tamo mahao poslednjim komadom platna svoje jakne. Vrlo brzo nakon toga pronašla su ga dvojica spasilaca na konjima.
Преузето са:
http://www.blic.rs/svet.php?id=98743Хехехе, а добар ми је и
Јорданов коментар на ову вест!