e ovako, sad pronadjoh ovaj tekst i zgrozena sam...
ne zanima mene sta ko radi i kakve seksualne sklonosti ima, ali ne znam, tj. ne razumem zasto se mora praviti parada.
elem, vec znamo kako se jedan pokusaj gej parade zavrsio... u svakom slucaju nisam mogla da verujem sta sam procitala...
evo i teksta
Београд ће на финалу „Евросонга“, 25. маја, угостити 20.000 хомосексуалаца
Дан геј младости
Понедељак - 07.04.2008
Најављено је да ће 20.000 представника геј популације доћи у Београд на финално такмичење „Евросонга“, 25. маја. Организатори кажу да немају појма о томе, а из Отачаственог покрета „Образ“ тврде да ће спречити све покушаје промоције „настраних и изопачених вредности“.
Српски геј активисти спремају журке за своје госте, а из полиције кажу да су спремни да адекватно обезбеде целу манифестацију избора за „Песму Евровизије“.
Избор за најбољу европску песму редовно су пратили скандали са сексуалним склоностима учесника, тако да се ова манифестација временом етаблирала као догађај године за геј популацију у Европи. Победник овог такмичења 1998. године била/о је транссексуалац Дана Интернатионал, 2003. године наступиле су девојчице из Русије које су се декларисале као лезбијке, а прошле године су Данску и Украјину представљали транссексуалци.
Домаћи геј активиста Предраг Аздејковић каже да овај тренд траје још од победе „Абе“ седамдесетих.
- Евровизијска публика је махом геј. Јако много људи се спремало да дође, али је због наше политичке ситуације доста тога поремећено, тако да не знам колико ће их заиста доћи. Они који дођу у Београд остаће бар недељу дана. Сигурно да ћемо организовати многобројна дружења и журке - каже Аздејковић.
И да се десничарске организације на свој начин спремају за „Евровизију“, потврдио нам је Младен Обрадовић из „Образа“.
- Као ни 2001. године, нећемо дозволити промоцију наказних и изопачених вредности на улицама Београда, који је поред Москве, једина европска метропола у којој до сада није било геј параде - каже Обрадовић, али додаје да ни њима не пада на памет да „иду по кућама и завирују у нечије кревете“.
Карте за финале „Евровизије“ су одавно распродате и до њих се тешко може доћи и на црно. Финале ће гледати 17.000 посетилаца, од чега је 2.000 улазница резервисано за клуб „Фанова Евровизије“. Организатори, међутим, кажу да немају појма о масовном доласку гејева у Београд за некадашњи „Дан младости“.
- Ми не организујемо њихов долазак, па зато не можемо бринути о њиховој безбедности - изјавио је за „Ало!“ ПР „Евровизије“ Александар Радош.
Из полиције су нам рекли да су, „кад су велике манифестације у питању, увек спремни“, тако да су њихове екипе припремљене и за предстојећи велики догађај.
Геј парада на Титов рођендан.Око 20 хилљада хомосексуалаца из целог света планирају да се после одржавања Еуросонга,25. маја ове године, окупе у Београду.Више хиљада аустријских хомосексуалаца планирају да у мају посете Београд у време такмичења за песму Евровизије. Како Сутра сазнаје, тај повод би искористили српски геј активисти како би после, по први пут од 2001. године, органиозовали Геј параду, и то 25. маја, на некадашњи Дан младости, манифестацију посвећену рођењу Јосипа Броза Тита. - Предлажем да се организује Геј парада у Београду 25. маја 2008. Хајде да видимо ко ће бурније реаговати - четници, који ће нас оптуживати да смо комунисти, или комунисти који ће нас оптуживати да каљамо празник бивше Југославије? Једино се историја пита да ли ће Србија постати и Србија гејева и лезбејки. Историја је већ донела одлуку - пише један активиста на популарном интернет форуму познатом редакцији. Његов предлог је једноставно прихваћен најважнијим светским геј порталима. Овој идеји су се, како касније проналазимо на истом форуму, највише обрадовали Аустријанци. Извор Сутра, који је и сам део преписке са "браћом" из целог света, каже да ће у Београду, поред Аустријанаца, бити и доста Скандинаваца. - Није битно одакле нам долазе пријатељи. Најважније је што ће наш град поново бити у центру светсте пажње. Не само због Марије Шерифовић коју сви обожавамо, већ што ћемо моћи да организујемо Геј параду уз коју ће овог пута држава морати да стане - каже наш извор који је желео да остане анониман. Контактирајући неке од важнијих светских геј портала преко форума, од већине смо брзо добили позитивне одговоре, у којима се види јасна жеља да буду део Евросонга. Долазимо код вас у мају да направимо шоу.