Laćarak
+ Laćarak » Zabava » Razno (Urednik: Maša)
 Zanimljivosti u svetu
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: 1 ... 55 56 [57] 58   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Zanimljivosti u svetu  (Pročitano 16869 puta)
« Odgovor #840 poslato: Jun 24, 2008, 07:30:48 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Vojnik se ubio na ceremoniji povodom Sarkozijevog odlaska

Autor: Tanjug, Blic online | Foto: AFP | 24.06.2008 - 17:21

Opraštanje francuskog predsednika Nikole Sarkozija od Izraela proteklo je u velikoj konfuziji, panici i strahu za bezbednost zvaničnika, jer se tokom ceremonije na aerodromu ubio jedan izraelski vojnik. Izraelski državni radio javlja da taj incident nije ni u jednom trenutku doveo u opasnost stranog lidera na završetku posete Izraelu.

Vojnik je pucao u sebe na međunarodnom aerodromu Ben - Gurion i na televizijskom snimku se videlo kako su telohranitelji požurivali Sarkozija i njegovu suprugu Karlu Bruni - Sarkozi da uđu u avion. Drugi bezbednjaci su okružili izraelskog premijera Ehuda Olmerta i brzo ga odveli do njegovog automobila.

Avion sa Sarkozijem je poleteo bez drugih incidenata. Radio Izrael je javio da je vojnik bio 100 do 200 metara udaljen od aviona. Dve devojke na odsluženju vojnog roka koje su bile u blizini su pale u nesvest. Dobrovoljci iz medicinske službe su rekli da se očito radi o samoubistvu.

Sarkozi je danas završio dvodnevnu posetu Izraelu i Zapadnoj obali sastankom sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom u Vitlejemu i obilaskom Crkve Hristovog rođenja u tom biblisjkom gradu. Pre toga se sastao s vođom izraelske opozicije Benjaminom Netanijahuom koji mu je rekao da Jeruslim nikada neće biti podeljen, u sklopu mirovnog sporazuma s Palestincima.
Sarkozijeva prva poseta Izraelu, otkako je postao predsednik u maju prošle godine, izazvala je veliku pažnju fotoreportera, a pojedini njeni delovi, posebno obilazak Memorijalnog centra holokausta Jad Vašem su prenošeni uživo preko televizije.

* sarkozi-x.jpg (32.75 KB, 470x312 - pregledano 50 puta.)
Sačuvana

When Jack Bauer cuts onions, the onions cry!
« Odgovor #841 poslato: Jun 24, 2008, 08:02:30 pm »
Ivanch3
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Capo di tutti capi!!!!

Jack jel si ti bio tamo?????  huh
Sačuvana

Bolje da šešir nemam, pod njime djavo drema, sneva i izvoljeva. Djavo mi je kriv.
Ne pijem što uživam nit' što mi dobro stoji pijem da njega napojim.....
Ne lutam što uživam nit' miris druma volim, lutam da njega umorim......
Ne sviram što uživam nije to pesma prava, sviram da njega uspavam.....
« Odgovor #842 poslato: Jun 24, 2008, 08:10:19 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Знаш да ти не могу одговорити на то питање...

ПА ЗАР МЕ НИСИ ПРЕПОЗНАО ПО КРАТКОЈ ФРИЗУРИ, ЦВИКАМА И ТАМНОМ ОДЕЛУ?

police

Fajter
Sačuvana

« Odgovor #843 poslato: Jun 24, 2008, 08:46:20 pm »
Ivanch3
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Capo di tutti capi!!!!

Cvike nisam skontao oma  thumb up 1
Sačuvana

Bolje da šešir nemam, pod njime djavo drema, sneva i izvoljeva. Djavo mi je kriv.
Ne pijem što uživam nit' što mi dobro stoji pijem da njega napojim.....
Ne lutam što uživam nit' miris druma volim, lutam da njega umorim......
Ne sviram što uživam nije to pesma prava, sviram da njega uspavam.....
« Odgovor #844 poslato: Jun 24, 2008, 08:46:48 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

lol
Sačuvana

« Odgovor #845 poslato: Jun 25, 2008, 12:51:21 am »
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ako me voliš, idi od mene. . .

Na prodaju kuća Brusa Lija za pomoć žrtvama zemljotresa

Kuća legendarnog majstora kung fua Brusa Lija u Hongkongu biće stavljena na aukciju, a ceo prihod od prodaje namenjen je žrtvama razornog zemljotresa u Narodnoj Republici Kini, objavila je lokalna štampa.

Dvospratna kuća koja se nalazi u ekskluzivnom kraju višemilionskog grada i u kojoj je Li proveo poslednje godine života, trebalo bi da postigne cenu od oko 13 miliona dolara.

Sadašnji vlasnik Ju Panglin je kuću kupio 1960-ih za 108.000 dolara, a kasnije je iznajmljivao zvezdi "Zmajevog gnezda" i "Zmajevog puta" koji je u njoj živeo zajedno sa suprugom Lindom Li-Kadvel.

Ju, 86-godišnji filatrop, prodaje kuću zajedno sa još četiri zgrade u Hong Kongu, kako bi sakupio pare za zbrinjavanje žrtava zemljotresa koji je pogodio provinciju Sečuan.

U razornom zemljotresu, koji je 12. maja pogodio jugozapadnu kinesku provinciju Sečuan poginulo je 51.515, a nestalo je 29.328 ljudi, dok je 288.431 osoba povređena.

Stanovnici Hong Konga su već sakupili 128 miliona dolara kao pomoć žrtvama.
Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #846 poslato: Jun 25, 2008, 12:51:43 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ležao u ledu rekordnih 90 minuta

Vang Jintu (Wang, 43) iz Kine 90 minuta boravio je u ledu, čime je srušio prethodni rekord od jednog sata i 13 minuta...
Taj rekord postavio je u februaru ove godine Holanđanin Vim Hof (Wim). Nakon što je Vang ušao u stakleni spremnik, radnici su počeli donositi kante s ledom.

Ubrzo mu je iz leda virila samo glava. Spremnik su otvorili nakon 90 minuta, a Jintu je izašao vani. Za hodanje mu je trebala pomoć, ali ipak je uspio mahnuti okupljenim posmatračima.

Kineski ured Ginisove knjige potvrdio je novi rekord boravka u ledu.
Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #847 poslato: Jun 25, 2008, 12:52:10 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Čovjek drvo operisan, nada se ženidbi

Dedea očekuje još nekoliko operacija, za koje ljekari optimistično tvrde da bi mogle biti gotove za tri mjeseca...

Dede, čovjek drvo, čija je priča prošle godine obišla svijet, uspješno se oporavlja od operacija kojima je odstranjeno gotovo dva kilograma izraslina s njegovog tijela.

Dedea očekuje još nekoliko operacija, za koje ljekari optimistično tvrde da bi mogle biti gotove za tri mjeseca. Sada 37-godišnji Indonežanin, koji je zbog izraslina izgledao poput drveta, ponovno može koristiti ruke i hodati bezbolno, može vidjeti obrise prstiju na stopalima, a budući da se ponovno služi i prstima ruku, postao je ovisan o sudokuu.

Radio u cirkusu

- Prvo želim ozdraviti i pronaći posao. A onda možda upoznam neku djevojku i oženim se - rekao je Dede koji se liječi u bolnici "Hasan Sadikin" u Bandungu.

Njegovi problemi počeli su kada je s 15 godina povrijedio koljeno. Bradavice koje su bile posljedica male posjekotine počele su se nekontrolirano širiti. Morao je odustati od zaposlenja i za život zarađivati pokazujući svoje anomalije u cirkusu. Supruga ga je napustila jer više nije mogao izdržavati nju i njihovo dvoje djece.

Slab imunitet

Krajem prošle godine Dedeu je odlučio pomoći američki dermatolog dr. Endrju Gaspari (Andrew) koji je zaključio da je rast izraslina rezultat HPV-a, učestale infekcije koja uzrokuje male bradavice. Dede ima izuzetno slab imunitet, te se njegovo tijelo ne može boriti protiv rasta bradavica.

Ljekari smatraju da postoji mogućnost da se izrasline vrate. Za sada se to ne događa, a Dede je sretan i nada se da će se ubrzo vratiti u društvo.
Sačuvana

« Odgovor #848 poslato: Jun 25, 2008, 12:53:07 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Prvi put nakon 20 godina sam pojeo bananu

Dede sada učiti slati SMS-ove, jer se napokon može služiti vlastitim rukama...

Dede Kosvara (Koswara, 37), poznatiji kao Čovjek drvo, nakon operacije počeo se služiti rukama i naučio je neke, za njega, nove vještine, kao slanje SMS-a.

Također, poslije mnogo godina, počeo je sam jesti i sada je u stanju držati bananu ili pecivo. Kaže da je nakon 20 godina prvi put uspio samostalno pojesti voće.

Budućnost mu se sada čini ljepšom nakon dvomjesečnog liječenja pod nadzorom indonezijskih doktora u bolnici "Hasan Sadikin". Ljekari su mu uklonili više od dva kilograma bradavica, a sada ga čekaju još dvije operacije.

Tim koji se brine za njega, planira neoštećenu kožu presaditi na ruke, noge i lice.

Cijela noćna mora počela je kada je Dede kao 15-godišnjak posjekao koljeno. Malena bradavica stvorila mu se na mjestu rane i počela se širiti. Morao se odreći graditeljstva i, kako bi preživio, pridružiti se putujućem cirkusu nakaza.

Ljekari su zaključili da je za bradavice kriv HPV te Dedeov slab imunološki sistem.
Sačuvana

« Odgovor #849 poslato: Jun 25, 2008, 12:53:24 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Markice s mirisom svinje

Marke koje su u Kini puštene u promet povodom godine Svinje mirišu na svinjetinu u sosu. Kad zagrebete prednju stranu marke, možete da osetite miris tog popularnog kineskog jela, a kad liznete poleđinu marke i ona ima ukus tog specijaliteta. Marke će biti u prodaji od 18. februara. Britanska pošta je još 2001. izbacila seriju maraka, koje su, kad se zagrebu, imale aromu eukaliptusa.
Sačuvana

« Odgovor #850 poslato: Jun 25, 2008, 12:53:44 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Novi šampion po broju beba

Francuska je saopštila da je preuzela od Irske vodeću poziciju na listi evropskih zemalja sa najvećim natalitetom, pošto Francuskinje sada u proseku imaju dvoje dece.

Prosečna Irkinja ima 1,9 dece, dok evropski prosek iznosi 1,5 dece po ženi. Stopa nataliteta u Francuskoj beleži stabilan rast i dostigla je rekordan nivo za poslednjih 25 godina. Za rast nataliteta u poslednjih 25 godina zaslužno je to što su sve vlade u tom periodu sprovodile mere u korist porodice. Briga o deci u predškolskim ustanovama je jeftina i kvalitetna. Porodiljsko odsustvo, tokom koga žena dobija gotovo celu platu, traje od 20 nedelja za prvo, do 40 nedelja ili duže za treće dete. Zakon obavezuje poslodavce da čuvaju radno mesto za ženu na porodiljskom odsustvu. Francuska istovremeno ima jednu od najviših stopa zaposlenih žena.
Sačuvana

« Odgovor #851 poslato: Jun 25, 2008, 12:54:09 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Vozio 700 kilometara na sat

Tom Metjus, taksista iz Velsa, bio je šokiran kada mu je policija saopštila da je vozio svoj „vokshol kavalir“, star 12 godina, brzinom od 700 kilometara na sat, i to u zoni sa ograničenjem brzine od 30 kilometara na sat. „Vozim stari automobil, a ne avion. Sigurno je došlo do neke greške“, rekao je on, a kasnije je ustanovljeno da je stvarno u pitanju bila greška.
Sačuvana

« Odgovor #852 poslato: Jun 25, 2008, 12:55:00 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Pošle u Monako, stigle u Minhen

Dve turistkinje, koje su se dogovorile sa nećakom koja živi u Parizu da se nađu u Monaku, maloj kneževini na Sredozemnom moru, uzalud su prevalile put od Italije do Minhena, glavnog grada nemačke pokrajine Bavarske, koji se na italijanskom jeziku takođe zove "Monako".

"Problem je u tome što su od Minhena mislile da je Monako", kazao je portparol minhenske policije.

Dve žene, državljanke Dominikanske Republike, prešle su Alpe iz Trenta, na severu Italije da bi u Monaku-Minhenu dočekale 14-godišnju nećaku koja je trebalo da stigne vozom iz Pariza.
Pošto se devojčica nije pojavila, počele su da paniče i alarmirale policiju.

Policiji je trebalo sat i po vremena da razmrsi priču jer su žene govorile samo italijanski i španski, a devojčica je putovala bez mobilnog telefona.

Nakon toga, dve žene su sele u auto i krenule u Monako, ovog puta pravi, koji je od Minhena udaljen 840 kilometara.

Sačuvana

« Odgovor #853 poslato: Avgust 08, 2008, 11:49:01 pm »
Dejan_
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jedan Nigerijac, koji ima 86 zena i najmanje 170 decova, savetuje drugim muskarcima da ne rade to sto je on radio, jer jedino uz pomoc Boga moze da izdrzi.

Kaze on kako ne trazi zene vec one dolaze kod njega jer znaju da leci bolesne. Jedna od zena kaze da je glavobolja prosla cim se udala za njega. Niko od njih nema posao a opet se redovno hrane i svi su srecni. Kako pise BBC kad je on izasao iz kuce da porazgovara sa njima zene i deca su poceli da mu pevaju pesmu zahvalnosti..

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7547148.stm
« Poslednja izmena: Avgust 08, 2008, 11:53:06 pm Dejan_ » Sačuvana

Laku noć dame i gospodo.
Eto, i ova predstava je završena.
Nadam se da ste uživali u njoj.
Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine.
Nadam se da ćemo se još videti u nekom drugom gradu,
na nekoj drugoj predstavi,
u nekom drugom cirkusu.
« Odgovor #854 poslato: Avgust 22, 2008, 07:51:51 pm »
Dejan_
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

http://www.blic.co.yu/svet.php?id=53901   Bravo Bravo Bravo
Sačuvana

Laku noć dame i gospodo.
Eto, i ova predstava je završena.
Nadam se da ste uživali u njoj.
Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine.
Nadam se da ćemo se još videti u nekom drugom gradu,
na nekoj drugoj predstavi,
u nekom drugom cirkusu.
Stranice: 1 ... 55 56 [57] 58   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Zanimljivosti... Dnevne teme crno_mache 1 428 Poslednja poruka Septembar 08, 2007, 12:01:29 pm
Suki
Erotske zanimljivosti Hot & Sexy « 1 2 » crno_mache 26 1561 Poslednja poruka Oktobar 29, 2007, 01:36:49 am
nisam_kao_on
..10 Najmisterioznijih Mesta Na Svetu... Razno « 1 2 » Ruki 22 678 Poslednja poruka Maj 27, 2008, 12:34:12 pm
Suki
Najbolji telefon na svetu! Mobilni telefoni SIN 10 1051 Poslednja poruka Avgust 24, 2008, 06:20:25 pm
crno_mache
Tigra Design by TurkLoRD