Laćarak
+ Laćarak » Zabava » Razno (Urednik: Maša)
 Zanimljivosti u svetu
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: 1 ... 58 59 [60]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Zanimljivosti u svetu  (Pročitano 22257 puta)
« Odgovor #885 poslato: Septembar 07, 2008, 02:46:27 pm »
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ako me voliš, idi od mene. . .

Sat pre suđenja zbog seksa sa maloletnikom ponovila isto delo

Tridesetjednogodišnja Džejmi Fos iz Vašingtona mogla bi ostatak života da provede u zatvoru nakon što je samo sat vremena pre početka suđenja zbog seksa sa maloletnikom ponovila isto krivično delo sa istim petnastogodišnjakom. Džejmi je prošle godine bila uhapšena kada je dokazano da je održavala seksualne odnose sa 16 godina mlađim momkom, ali je uz kauciju i potpisanu izjavu da mu se više neće približavati puštena da se brani sa slobode. Ročište je bilo zakazano za petak, a desilo se da policija tog dana krene u potragu za Džejminim ljubavnikom zbog sumnje da je umešan u neku krađu. Pošto ga nisu pronašli ni u školi ni kod kuće, otišli su do Džejmine kuće. Dečaka su pronašli u krevetu, a Džejmi se spremala za odlazak na suđenje. Lekar je bez problema utvrdio da su imali seksulani odnos, pa Džejmi sada ogovara i za kršenje uslovne slobode i za ponovljeno krivično delo. Ako bude proglašena krivom, što je gotovo izvesno, čeka je do 40 godina zatvora po svakoj tački optužnice.
Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #886 poslato: Septembar 07, 2008, 02:46:41 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Americki naucnici su otkrili lek protiv stidljivosti i drustvene neprisposobljenosti.
Ali, razvijanje leka jos uvek je u teku, jer naucnici jos uvek ispituju hormon oksitocin, koji izlucuje majka u toku porodjaja, a koji smanjuje anksioznost i fobije. Postoje indicije da ovaj hormon pomaze ljudima koji se bore sa autizmom. Pol Zak, profesor neurologije, je testirao hormon na stotinu pacijenata, po cemu je dosao do zakljucka da oksitocin ublazuje anksioznost i na taj nacin covek lakse stupa u kontakt sa drugim ljudima.
,, Mnogo je bitno da ovaj lek nema nusefekte i ne stvara zavisnost,, kaze Zak.
Sa hormonom oksitocinom, naucnici su uspeli da smanje simptome stidljivosti kod 120 pacijenata. Postoji verovatnost da vece nivo prirodnog oksitocina u glavi utice na ljubaznost ljudi ka strancima, a da bude jos interesantnije, ljudi tada daju vise para u dobrotvorne svrhe.

Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #887 poslato: Septembar 07, 2008, 02:47:13 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Bobi Gafi redovno igra loto i gotovo uvek igra na istu kombinaciju brojeva, koja predstavlja rođendane njegove dece.

Kada je 6. avgusta kupio listić, greškom je kao poslednji broj upisao 48 umesto 46, objavio je list "Journal Gazette".

Gafi, iz mesta Ronok u američkoj državi Indijani, zahvaljujući tome je dobio tri miliona dolara.

Ispričao je da je tek po izlasku iz prodavnice shvatio da je upisao pogrešne brojeve, pa je kupio još jedan listić u koji je uneo uobičajenu kombinaciju i ona mu je donela dodatnih hiljadu dolara.

Gafi, koji ima petoro dece i desetoro unučadi, naveo je da loto igra od 1989. i da je pre ove nagrade dobio ukupno oko 5.000 dolara.
Sačuvana

« Odgovor #888 poslato: Septembar 07, 2008, 02:47:25 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nagradna igra: Osvojite razvod

Australijski časopis “Zoo Weekly” organizovao je neobičnu nagradnu igru. On “srećnom dobitniku” nudi finansiranje razvoda.

Svi muškarci su pozvani da napišu zbog čega baš oni zaslužuju da osvoje nagradu, koja obuhvata plaćanje svih sudskih i ostalih troškova razvoda. Takođe, u paketu je i provodadžisanje, pa će dobitnik imati priliku da, posredstvom časopisa, upozna novu devojku.

Nagradna igra podigla je veliku prašinu, a kritičari su je dočekali na nož i proglasili “neetičnom”.

Međutim, urednik Paul Merrill tvrdi da nikoga ne podstiče na razvod, već da je cilj akcije da se pomogne onima koji očajnički žele da izađu iz lošeg braka, ali nemaju finansijskih uslova.
Sačuvana

« Odgovor #889 poslato: Septembar 07, 2008, 02:47:37 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Rusija je objavila plan izgradnje vestackog ostrva namenjenog za luksuzni turizam. Bice smesten na krajbrezje u blizini Soci u Crnom Moru, a izgradnja koja ce trajati sest godina ( do 2014 kada ce se u Soci odrzati ZOI ) trebalo bi zapoceti za nekoliko meseci.
Projekat je nazvan ,, Ostrvo Federacije,, i kostace neverovatnih sest milijardi dolara. Njegova povrsina ce iznositi 350 hektara, a oko 25.000 posetioca ce moci uzivati u nekoliko hotela,dve marine, akva-parku i luksuznim vilama. Kroz ostrvo ce teci vestacke reke, a bice izgradjeni i vestacki vodopadi. Ostrvo ce imati oblik Ruske Federacije i reflektirace njen geografski potencujal. U granicama ostrvskog arhipelaga imace i manjih privatnih ostrva , pescanih plaza, travnih povrsina, zelenila, malu sumicu i krajbrezje sa bogatom ponudom za mogucnost odmora, zabave i rekreacije.Dva tunela i jedan pesacki most ce povezivati ostrvo sa kontinentom.
Sačuvana

« Odgovor #890 poslato: Septembar 07, 2008, 04:46:36 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Dogodilo se na današnji dan 07. septembar

1533. - Rođena je engleska kraljica Elizabeta I, ćerka kralja Henrija VIII i njegove druge žene Ane Bolen, koja je tokom 45 godina vladavine konsolidovala unutrašnje prilike i odlučujuće doprinela da Engleska izađe na sva svetska mora i postane prva pomorska sila sveta. Tokom njene vladavine, 1566. osnovana je Londonska berza. Osigurala je 1587. prevlast anglikanske crkve pogubljenjem zarobljene škotske kraljice Marije Stjuart, predvodnice rimokatoličke struje.

1701. - U Hagu je potpisan sporazum Engleske, Austrije i Holandije protiv Francuske, nazvan "Druga velika alijansa".

1764. - Za kralja Poljske krunisan je ruski štićenik Stanislav II, poslednji poljski kralj, čija je vladavina okončana 1795. trećom (konačnom) podelom Poljske, koju su - pošto su ugušile ustanak Tadeuša Košćuška - podelile Rusija, Pruska i Austrija. Poljska je kao nezavisna država obnovljena tek 1918.

1788. - Turci su zarobili vođu srpskih dobrovoljaca Koču Anđelkovića, poznatog kao kapetan Koča, sproveli u Tekiju i nabili na kolac. U austrijsko-turskom ratu na čelu dobrovoljačkog odreda oslobodio je Požarevac, Palanku (sadašnja Smederevska Palanka), Batočinu, Bagrdan i Kragujevac, a narod je to vojevanje nazvao Kočina krajina. Austrijski car Josif II dao mu je za zasluge čin kapetana. Kao oficir u okviru jedinica kapetana Koče ratovao je Đorđe Petrović budući vožd Prvog srpskog ustanka.
Sačuvana

« Odgovor #891 poslato: Septembar 07, 2008, 04:46:48 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

1812. - U Borodinskoj bici - u kojoj je rusku vojsku od 117.000 ljudi predvodio feldmaršal Mihail Kutuzov, a francusku od 133.000 vojnika car Napoleon I - Francuzi su imali 50.000 mrtvih, uključujući 23 generala, a Rusi 44.000. Boj je okončan bez pobednika, ali je to za Napoleona značilo kraj nada da može da osvoji Rusiju, iako je potom ušao u Moskvu, jer je ubrzo morao da otpočne mučno povlačenje. Po završetku bitke Napoleon je izjavio: "Kod Borodina Francuzi su se pokazali dostojni da izvojuju pobedu, a Rusi da budu nepobedivi".

1822. - Brazil je proglasio nezavisnost od Portugalije, koju je bivša metropola priznala tek 1828. Jedan od prinčeva iz portugalske kraljevske porodice postao je tada vladar Brazila, sa titulom cara. Brazil je bio carstvo do 1889. kada je monarhija srušena.

1848. - Radi smirivanja pobunjenih seljaka, Austrija je donela zakon o rasterećenju zemljišta (patent o ukidanju zemljišnih tereta). Seljački pokret se zbog podvojenosti građanstva i seljaštva nije razvio u široku seljačku bunu, ali je bitno uticao na razvoj događaja u revolucionarnoj 1848.

1860. - Italijanski revolucionar Đuzepe Garibaldi zauzeo je Napulj sa svojim "crvenokošuljašima", u ratu za oslobođenje zemlje od Austrijanaca. Tada je konačno ukinuto i Napuljsko kraljevstvo, a lokalna dinastija Burbona otišla je u progonstvo.

1890. - Uprava varoši Beograda je proterala Vasu Pelagića, pod optužbom da je knjigom "Dužnost vlade i vlasti", koja je odmah zaplenjena, "naneo uvredu Njegovom kraljevskom veličanstvu" (Aleksandru Obrenoviću). Pod pritiskom javnog mnjenja, skupština je 1891. odobrila povratak Pelagića u Srbiju.
Sačuvana

« Odgovor #892 poslato: Septembar 07, 2008, 04:47:00 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

1901. - Pekinškim protokolom je okončan "Bokserski ustanak" - pobuna kineskih seljaka i gradske sirotinje. Ustanak koji je izbio 1900. ugušile su evropske sile, Japan i SAD.

1909. - Rođen je američki filmski režiser jermenskog porekla Elija Kazandžoglus, poznat kao Elija Kazan, istaknuti predstavnik realističkog, društveno angažovanog filma. Obrađivao je socijalne teme i kritički tretirao antisemitizam i rasne predrasude. Nagrađivan je na festivalu u Veneciji i više puta Oskarom. Filmovi: "Jedno drvo raste u Bruklinu", "Pinki", "Bumerang", "Džentlmenski sporazum", "Panika na ulicama", "Na obali", "Tramvaj nazvan želja", "Viva Zapata!", "Istočno od raja", "Bebi Dol", "Lice u gomili", "Divlja reka".

1913. - Rođen je američki fizičar Džejms Alfred van Alen, koji je otkrio dva pojasa pojačanog zračenja koji opkoljavaju Zemlju. Pojaseve u obliku prstena, nazvane kasnije "Van Elenovi radijacioni pojasevi", otkrio je pomoću Gajger-Milerovih brojača pastavljenih 1958. na veštačke satelite "Eksplorer 1" i "Eksplorer 2".

1940. - Nemački avioni počeli su da bombarduju London u Drugom svetskom ratu i samo tog dana poginulo je više od 300 ljudi.

1949. - Umro je meksički slikar Hose Klemente Orosko. Smatran je najvećim slikarom murala u 20. veku i dekorisao je mnoge zgrade u Meksiku i SAD. Inspirisao se indijanskim i meksičkim motivima.

1962. - Tajvan je prekinuo diplomatske odnose s Laosom, nekoliko časova pošto je ta zemlja jugoistočne Azije uspostavila diplomatske odnose sa Kinom i Severnim Vijetnamom.
Sačuvana

« Odgovor #893 poslato: Septembar 07, 2008, 04:47:12 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

1964. - U mestu Sip na jugoslovenskoj i u Gura Vaji na rumunskoj obali Dunava predsednici Jugoslavije i Rumunije Josip Broz i Georgi Georgiju Dež prisustvovali su postavljanju kamena temeljca na gradilištu hidroelektrane "Đerdap".

1986. - Biskup Dezmond Tutu ustoličen je za nadbiskupa Kejptauna u Južnoj Africi kao prvi crni poglavar južnoafričkih anglikanaca.

1993. - Šest bivših sovjetskih republika - Rusija, Belorusija, Kazahstan, Uzbekistan, Jermenija i Tadžikistan - potpisalo je sporazum o zadržavanju rublje kao zajedničke valute.

1995. - Predsednik Rusije Boris Jeljcin potpisao je dekret o jednostranom ublažavanju sankcija SRJ, čime je stvorena zakonska osnova za izvoz robe i usluga humanitarnog karaktera. Sankcije je nametnuo Savet bezbednosti UN u maju 1992, pod optužbom da Srbija (SRJ) snosi najveću odgovornost za građanski rat u Bosni i Hercegovini.

1995. - Vlada SRJ uputila je zahtev Savetu bezbednosti UN da odmah prestanu bombardovanja Srba u Bosni.

1997. - Umro je kongoanski diktator Mobutu Sese Seko, predsednik Zaira od 1965. do zbacivanja s vlasti u maju 1997. Zbačen je u pobuni koju je predvodio Loran Kabila i potom je pobegao u Maroko gde je umro. Vlast u Zairu (tada Kongo) prigrabio je u novembru 1965, posle petogodišnjeg građanskog rata u toj bivšoj belgijskoj koloniji, vladao je samovoljno, nagomilavši pritom basnoslovno lično bogatstvo.

1999. - U Atini je u zemljotresu poginulo 139 ljudi.
Sačuvana

« Odgovor #894 poslato: Septembar 07, 2008, 04:47:23 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

2000. - Šef kubanske države Fidel Kastro rukovao se s predsednikom SAD Bilom Klintonom, susrevši se prvi put licem u lice s nekim od američkih predsednika od kada je preuzeo vlast na Kubi 1959. nakon pobede revolucije.

2002. - U napadu na policijsku stanicu na istoku Nepala, maoistički nepalski pobunjenici ubili su 49 policajaca.
Sačuvana

« Odgovor #895 poslato: Septembar 07, 2008, 04:47:34 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

2005. - Umro je italijanski pevač i tekstopisac Serđo Endrigo, koji se proslavio šezdesetih godina dvadesetog veka hitovima poput "Io će amo solo te" i "Canzone per te", sa kojom je pobedio na muzičkom festivalu u San Remu 1968. godine.

2005. - U Egiptu su održani prvi neposredni višestranački predsednički izbori na kojima je Hosni Mubarak osvojio peti šestogodišnji predsednički mandat za redom. Mubarak je prethodno uvek biran kao jedini kandidat u skupštini Egipta.
Sačuvana

« Odgovor #896 poslato: Septembar 07, 2008, 04:47:47 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

2007. - Najmanje 85 osoba je poginulo, a 64 je povređeno kada se kamion koji je prevozio hodočasnike survao u klisuru u indijskoj pustinjskoj državi Radžastan, blizu grada Džaisalmer, 550 kilometara jugozapadno od Nju Delhija. Hram Ramdev, u koji su krenuli hodočasnici, a posećuju ga i hindusi i muslimani, tokom 10-dnevnog perioda hodočašća svakog septembra obiđe oko 250.000 ljudi.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 58 59 [60]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Zanimljivosti... Dnevne teme crno_mache 1 630 Poslednja poruka Septembar 08, 2007, 12:01:29 pm
Šuki
Erotske zanimljivosti Hot & Sexy « 1 2 » crno_mache 26 2014 Poslednja poruka Oktobar 29, 2007, 01:36:49 am
nisam_kao_on
..10 Najmisterioznijih Mesta Na Svetu... Razno « 1 2 » Ruki 22 1024 Poslednja poruka Maj 27, 2008, 12:34:12 pm
Šuki
Najbolji telefon na svetu! Mobilni telefoni SIN 10 1804 Poslednja poruka Avgust 24, 2008, 06:20:25 pm
crno_mache
Tigra Design by TurkLoRD