Laćarak
+ Laćarak » Zabava » Razno (Urednik: Maša)
 Zanimljivosti u svetu
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 58   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Zanimljivosti u svetu  (Pročitano 16352 puta)
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 11, 2007, 02:01:03 am »
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ako me voliš, idi od mene. . .

Oktoberfest: Popijeno 6,7 miliona litara piva

Ovogodišnji praznik piva u Minhenu, Oktoberfest, završen je novim rekordom od 6,7 miliona litara piva popijenog za 16 dana, odnosno 10 odsto više nego za isto vreme prošle godine, saopštili su organizatori.

Tu manifestaciju, koja je okončana proteklog vikenda, posetilo je 6,2 miliona ljudi, što predstavlja blagi pad u odnosu na prošlu godinu, kada je praznovanje, istina, trajalo 18, umesto 16 dana.

Pored omiljenih kobasica od svinjskog mesa i pilića, posetioci su pojeli 104 vola na ražnju, odnosno dva puta više nego 2006.

Prema zvaničnim statistikama, čuvari reda oduzeli su 220.000 krigli koje su lovci na uspomene pokušali da ponesu sa sobom, prenele su agencije.

Veseli praznik, ustanovljen 1810. godine, koji je ove godine održan po 174. put, bavarskoj prestonici svake godine donosi zaradu od skoro milijardu evra.
Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 11, 2007, 02:01:30 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Na konkurs za posao u venčanici

Jedna mlada Rumunka pojavila se u venčanici na konkursu za posao u vatrogasnom domu u svom gradu.

Nije reč ni o kakvoj šali, već je 25-godišnja devojka morala istog dana da obavi dva sudbonosna zadatka: da se uda za svog dečka i da položi test za vatrogasce.

Venčanja se obično zakazuju nekoliko meseci ranije, što nije slučaj sa konkursima za zapošljavanje, a mlada žena nije želela da propusti ni jedno ni drugo.

Ona je, tako, u venčanici, i uz podršku roditelja, prijatelja i sveštenika, otrčala sa jednog na drugi dogadjaj.

Pomalo sujeverna, mlada nije htela da se presvuče za test, jer "ne valja skidati venčanicu tokom celog dana venčanja".

Mlada je, medjutim, tog dana uspešno obavila samo jedan zadatak - udala se za svog voljenog dečka.
Na konkursu nije prošla, i to ne zato što je došla u venčanici, već zato što nije ispunjavala uslove.
Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 11, 2007, 07:54:53 pm »
Abracus
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Jack's back!

Tražio usisivač, dobio bubreg

Kada je Džejmi Hauard pokucao pre šest meseci na vrata Pola Sušera, imao je nameru da mu proda usisivač. Ipak, umesto kućnog aparata, Džejmi je Polu dao svoj bubreg.

Slučajni susret Pola i Džejmija, prodavca usisivača kompanije "Kirbi", završio se transplantacijom bubrega.

Polu Sušeru je organ otkazao usled previsokog krvnog pritiska pa je morao biti podvrgnut dijalizi. Kada je Dzejmi naipao u nameri da proda usisivač, saznao je za Polovu bolest.

Kako se ispostavilo da obojica imaju istu krvnu grupu – 0 pozitivnu, Džejmi je to shvatio kao "znak". Nakon konsultacije sa ocem i suprugom, on je odlučio da donira svoj bubreg Polu.

Donator star 35 godina prošao je sve neophodne medicinske testove, pa je pre dva meseca operacija izvršena uspešno. Sušer se sa novim bubregom oseća "kao da nikad nije ni bio bolestan".

Богу Хвала на оваквим људима!
 klanjam se

А ми се занимамо ко и зашто плаче у великом брату...
 sneeky
Sačuvana

When Jack Bauer cuts onions, the onions cry!
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 12, 2007, 05:50:12 pm »
nisam_kao_on
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

www.lacarak.net

zasto bi neko gledao njihove vise nego nezanimljive zivote, pored sopstvenog koji moze biti vise nego zanimljiv?
Sačuvana

.. ZIVOT NE CINI BROJ UZDAHA KOJE UZIMAMO. ZIVOT CINE MOMENTI KOJI NAM ODUZIMAJU DAH..
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 17, 2007, 01:08:20 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Amerikanci znaju više o "big meku" nego o Bibliji

Svetski mediji izvestavaju da Amerikanci znaju mnogo više o dodacima koji ulaze u sastav Mekdonaldsovog "big meka" nego o biblijskih deset zapovesti.

Anketa je pokazala da je 80 odsto od hiljadu anketiranih u stanju da navede osnovne sastojke čuvenog hamburgera. Međutim, samo 60 odsto ih zna za najbitniju od deset zapovesti "ne ubij". Njih 45 odsto pamti zapovest "poštuj oca i majku", dok ih čak 62 odsto zna da kiseli krastavčići ulaze u sastav "big meka".

Anketa je obavljena pred početak prikazivanja filma "Deset zapovesti" sa Eliotom Guldom koji će se u američkim bioskopima pojaviti 19. oktobra.
Sačuvana

« Odgovor #20 poslato: Oktobar 17, 2007, 01:09:42 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Starici izrastao rog na čelu

Xiou Ling, 95-godišnjoj starici iz kineske pokrajine Zhanjiang, izrastao je nasred čela rog dugačak 12 centimetara...

Ovo je dosada jedan od najčudnijih slučajeva u svijetu, izjavile su agencije. Nesretnoj ženi rog je počeo rasti od 2003. godine, tako da je iz svake godine postajao sve veći i veći.

Doktori ne znaju šta je to što je uzrokovalo ovu pojavu te zapravo samo nagađaju da je riječ o hormonalnom poremećaju.

Xiou sada štedi novac a u tome joj pomaže i obitelj, tako da bi brzo trebala na odstranjivanje ovog roga.

* mzenasarogomnacelueh0.jpg (12.83 KB, 230x130 - pregledano 133 puta.)
Sačuvana

« Odgovor #21 poslato: Oktobar 17, 2007, 01:10:06 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

42-godišnja baka unučicu podučavala krađi

42-godišnja baka iz Pennsylvanije uhvaćena je u krađi u jednoj prodavaonici odjeće. I to ne bi bilo ništa novo da policija na videosnimci nije uočila i njenu četverogodišnju unuku.

Dosjetljiva je baka podučavala dijete krađi, pri čemu je iskoristila i njenu omiljenu igračku. Predmete koje je krala iz trgovine stavljala je u kolica za igru i zatim ih prekrivala, misleći da nitko neće primijetiti njene podvige.

Nakon što je uprava pregledala snimku, policija je uhitila mlađahnu baku koja će za svoja nedjela morati platiti 25 tisuća dolara jamčevine.
Sačuvana

« Odgovor #22 poslato: Oktobar 17, 2007, 01:10:33 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Zašto volimo čokoladu?

Oni koji povremeno imaju neodoljivu žudnju za čokoladom, treba da znaju da nisu sami. Naučnici su utvrdili da se ovo događa večini ljudi. Štaviše, kada je istraživanje otpočelo, bilo je veoma teško naći ljude koji ne vole čokoladu.

Na kraju je pronađeno samo 11 takvih osoba, koje su, možda, dale odgovor zašto većina drugih „luduje“ za čokoladom. Odgovor se, tvrde naučnici, nalazi u našim organima za varenje, i to u vidu bakterija.

Utvrđeno je da ljudi koji često osećaju potrebu za čokoladom imaju drugačije bakterije od onih koji ne vole čokoladu.

Naučnici veruju da bi želja i za drugim vrstama hrane mogla da se objasni na sličan način. Prema ovom istraživanju, promena crevne flore mogla bi da utiče na promenu apetita i smanjenje gojaznosti.
Sačuvana

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 17, 2007, 01:11:03 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Bela kuća puna duhova

Džena Buš - ćerka Džordža Buša izjavila je da je Bela kuća puna duhova. Osećam se kao da je ispunjena milionima duhova i ponekada se uplašim. Ne šalim se. Čula sam duhove,zaista, kako pevaju operu. Jednom sam čula zvuke opere iz kamina, opisuje Džena Buš život u Beloj kući.

Sestra mi nije verovala kad sam joj rekla, ali sledeće nedelje smo ostale do kasno u toj sobi i čule klavirsku muziku iz 50-tih. Ljudi će pomisliti da sam luda što tako govorim, zaključila je predsednikova ćerka.

Zluradi američki komentatori se odmah podsetili da su u istoj toj sobi odrasli mlađi Džon Kenedi i Čelzi Klinton, ali da je Džena prva koja se javno požalila na prisustvo duhova u Beloj kući.

Bela kuća, koja od 1800. godine predstavlja rezidenciju predsednika SAD, već godinama vazi za mesto na kojem se dešavaju paranormalne pojave, poput povremenog pojavljivanja Abrahama Linkolna.
Sačuvana

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 17, 2007, 01:11:22 am »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Toalet kao kuća

Sim Dže Dak rodjen je u toaletu, i tamo planira da živi i umre. Izgradiće sebi kuću u obliku WC šolje, u okviru kampanje za čistije toalete širom sveta.

Jedina "toalet-kuća" na planeti, vredna 1,6 miliona dolara, biće otvorena za posetioce 11. novembra.

Struktura od betona i stakla, površine 419 kvadratnih metara, nalazi se u Suveonu, 40 kilometara južno od Seula.

Zainteresovani za iznajmljivanje kuće, pre nego što se Sim u nju useli, mogu u kući provesti jedan dan za 50.000 dolara. Sav prihod namenjen je podizanju sanitarnih standarda u siromašnim zemljama.

Kuća je opremljena sa tri deluks toaleta, dve gostinske i tri spavaće sobe, na dva sprata.
Posetioce zabavlja muzika, a elektronski senzor otvara poklopac šolje čim neko udje u toilet.

Celo imanje, koje obuhvata i potok i baštu, nazvano je "hevudže", što znači "mesto utočišta gde se brige rešavaju".

"Majka me je namerno rodila u toaletu, jer jedno staro verovanje kaže da će ljudi rodjeni blizu "mokrog čvora" biti dugovečni i srećni" rekao je Sim agenciji AFP.

Sim, inače bivši gradonačelnik Suveona, bio je poznat pod nadimkom "Gradonačelnik WC". Širom grada, postavljeni su toaleti ukrašeni umetničkim slikama, svežim cvećem i baštama. Pre osam godina osnovao je Udruženje toaleta Koreje, a planira da proširi aktivnosti na Svetsku asocijaciju.

"Moja porodica će čuvati kuću kao simbol nove kulture Koreje, nakon moje smrti" rekao je Sim, koji se nada da će napraviti "novi koncept života, u kojem je toalet centar doma".

"WC je nekada smatran prljavim, smrdljivim mestom. Sada moramo tretirati kupatilo kao utočište koje čuva čovekovo zdravlje" dodao je Sim, i upozorio da godišnje oko dva miliona ljudi umre zbog loših sanitarnih uslova.
Sačuvana

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 17, 2007, 10:46:39 pm »
nisam_kao_on
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

www.lacarak.net

Citat
Oktoberfest: Popijeno 6,7 miliona litara piva

Ovogodišnji praznik piva u Minhenu, Oktoberfest, završen je novim rekordom od 6,7 miliona litara piva popijenog za 16 dana, odnosno 10 odsto više nego za isto vreme prošle godine, saopštili su organizatori.

Tu manifestaciju, koja je okončana proteklog vikenda, posetilo je 6,2 miliona ljudi, što predstavlja blagi pad u odnosu na prošlu godinu, kada je praznovanje, istina, trajalo 18, umesto 16 dana.

Pored omiljenih kobasica od svinjskog mesa i pilića, posetioci su pojeli 104 vola na ražnju, odnosno dva puta više nego 2006.

Prema zvaničnim statistikama, čuvari reda oduzeli su 220.000 krigli koje su lovci na uspomene pokušali da ponesu sa sobom, prenele su agencije.

Veseli praznik, ustanovljen 1810. godine, koji je ove godine održan po 174. put, bavarskoj prestonici svake godine donosi zaradu od skoro milijardu evra.

zamisli ti ovaj podatak, coveceeeee...  scared
Sačuvana

.. ZIVOT NE CINI BROJ UZDAHA KOJE UZIMAMO. ZIVOT CINE MOMENTI KOJI NAM ODUZIMAJU DAH..
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 19, 2007, 12:59:52 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ona bakica je baš simpatična...
Sačuvana

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 21, 2007, 11:25:00 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

„Solarno drvo“ na ulicama Beča

U okviru Nedelja dizajna u Beču, koje traju od 3. do 21. oktobra, izloženo je "Solarno drvo" koje predstavlja izvanrednu simbiozu dizajna budućnosti i najmodernije solarne tehnologije.

Ovaj urbani dizajnerski projekat sproveden je u saradnji s vodećim italijanskim preduzećem specijalizovanim za inovativne koncepte rasvete "Artemide" i tehnološkim preduzećem "Sharp solar", svetskim vodećim preduzećem za solarne ćelije. Dizajner Ros Lavgrouv, koji važi za jednog od najvažnijih i najinovativnijih savremenih industrijskih dizajnera, realizovao je rasvetno telo koje otvara nove perspektive za građevinsko-prostorno opremanje urbanih površina.

* drvovdn0.jpg (35.58 KB, 470x188 - pregledano 115 puta.)
Sačuvana

« Odgovor #28 poslato: Oktobar 21, 2007, 11:26:19 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Koliko vredi svadbeni buket?

Bračni par iz Njujorka traži od vlasnika cvećare 400.000 dolara odštete zbog pogrešne boje cveća upotrebljenog za venčanje, što je mladence, kako su naveli, "bacilo u očaj, razočaralo ih i oneraspoložilo".

Elena i Tobi Glat naručili su 465 cvetova za centralni buket koji je trebalo da bude "tamno crvene, zelene i boje rdje", navodi se u tužbi.

Umesto toga, cvećara, koja im je naplatila skoro 30.000 dolara, napravila je aranžman od "uglavnom pastelno roze, skoro belih cvetova".

Ono što im je isporučeno "imalo je vidni uticaj na izgled sobe i bilo je potpuno u neskladu s onim šta su tužitelji naručili i platili", dodaje se.

Odšteta se traži zbog kršenja ugovora i nemarno obavljenog posla.
Sačuvana

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 21, 2007, 11:27:18 pm »
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Oči u oči sa pitonom u... toaletu

Njujorčanka Nadež Brunači umivala se u kupatilu, u svom stanu na trećem spratu zgrade u Bruklinu, kada joj se učinilo da se nešto mrda iza njenih ledja.

Grdno se prepala kada je videla da iz klozetske šolje viri glava poveće zmije.
"Upalila sam svetlo i vrisnula", ispričala je Brunači (3Cool novinaru lista "Njujork dejli njuz".
"Još uvek mi srce lupa kada se toga setim", izjavila je ona.

Iako u šoku, Brunači je bila dovoljno pribrana da spusti dasku šolje, stavi na nju tešku kutiju i pozove stručnu pomoć.

Vodoinstalateri su morali da rasture cevi u zidu da bi izvukli zmiju - dva metara dugačkog pitona.
Ostalo je nerazjašnjeno kako je reptil dospeo u cevi.

Brunači je zmiju poklonila jednom svom prijatelju koji je drži kao kućnog ljubimca i koji je nazvao po njoj.

Nakon ove avanture, Brunači kaže da stalno proverava šolju kad god udje u kupatilo.
Sačuvana

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 58   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Zanimljivosti... Dnevne teme crno_mache 1 408 Poslednja poruka Septembar 08, 2007, 12:01:29 pm
Suki
Erotske zanimljivosti Hot & Sexy « 1 2 » crno_mache 26 1518 Poslednja poruka Oktobar 29, 2007, 01:36:49 am
nisam_kao_on
..10 Najmisterioznijih Mesta Na Svetu... Razno « 1 2 » Ruki 22 625 Poslednja poruka Maj 27, 2008, 12:34:12 pm
Suki
Najbolji telefon na svetu! Mobilni telefoni SIN 10 885 Poslednja poruka Avgust 24, 2008, 06:20:25 pm
crno_mache
Tigra Design by TurkLoRD