« Odgovor #825 poslato: Jun 05, 2008, 01:15:14 pm » |
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
Ako me voliš, idi od mene. . .
|
Ne daju državljanstvo zbog imena
Darling (Draga, srp.) Veles iz Kolumbije najzad je, posle nekoliko godina čekanja, dobila špansko državljanstvo. Problem je bio u njenom imenu, za koje joj je rečeno da je neprihvatljivo zato što španski zakon zabranjuje imena koja osobu mogu izvrgnuti podsmehu, ili kada se po imenu ne može prepoznati kom polu osoba pripada.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 Nikome ni reč. . .kad potonem u bol da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . . Nikome kad znaš da nisam bio jak. . . i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
|
|
|
« Odgovor #826 poslato: Jun 05, 2008, 01:15:24 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Policija bez olovaka i papira
Policija u glavnom gradu Bugarske žali se na nedostatak novčanih sredstava, zbog čega nemaju dovoljno olovaka i hartije za uzimanje izjava osumnjičenih. Takođe, kažu da izveštaje kucaju na pisaćim mašinama starim i po 40 godina, koje su morali da vežu kaiševima kako se ne bi raspale.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 Nikome ni reč. . .kad potonem u bol da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . . Nikome kad znaš da nisam bio jak. . . i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
|
|
|
« Odgovor #827 poslato: Jun 05, 2008, 01:15:36 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Bolnica ne da bebu roditeljima dok ne plate
Jedna klinika u Indoneziji odbila je da siromašnim roditeljima da njihovo novorodjenče, jer nisu platili račun za porodjaj, piše štampa u Džakarti.
Sutrisno, skromni vozač rikše, ispričao je da mu nedostaje oko 2,2 miliona rupija (oko 250 dolara) da plati račun 3,5 milion rupija za porodjaj supruge Sumarni.
Naveo je da je od prijatelja pozajmio 1,3 miliona rupija, da plati račun bolnice u gradu Bodžog Nangka, dvadesetak kilometara zapadno od Džakarte.
"Ne znam gde da nadjem još 2,2 miliona", rekao je on, a prenosi list "Džakarta post".
"Mi ćemo se brinuti o bebi i vratićemo je roditeljima čim plate ceo račun u iznosu od 3,5 miliona rupija", rekao je portparol bolnice. "Nismo uzeli dete kao taoca", dodao je.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #828 poslato: Jun 05, 2008, 01:15:49 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Lisica u ekskluzivnom butiku
U Zapadnom Londonu u jednu skupocenu prodavnicu cipela ušetala je lisica. „Niko je nije primetio kad je ušla, jer je išla pored žene sa dečjim kolicima. Kako je radnja bila puna, nastala je prava strka kad je neko ugledao lisicu. Dešava se da nam u radnju uđe, ali nas nikad nije posetila lisica“, kažu u ovom ekskluzivnom butiku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #829 poslato: Jun 05, 2008, 01:16:00 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Monahinje pobegle iz manastira zbog dugova
Više desetina grčkih monahinja pobeglo je iz manastira zbog duga većeg od 600.000 evra, nastalog u propalom biznisu, saopštila je policija.
Monahinje iz manastira Agios Kirikos i Julitis iz Sidirokastra, kod granice Bugarske, kupile su pre nekoliko godina na kredit mašine za pletenje u vrednosti od 250.000 evra. Monahinje su robom snabdevale nekoliko prodavnica, ali su im dugovi rasli, a posao propao.
"Nismo pozvani da intervenišemo, ali pažljivo pratimo razvoj dogadjaja", rekao je jedan policijski zvaničnik.
Veruje se da je 55 monahinja sklonište pronašle u jednom manastiru u centralnoj Grčkoj, a grčka štampa objavila je da im je vrh Grčke pravoslavne crkve ponudio pomoć u izmirenju dugova i povratku u manastir.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #830 poslato: Jun 20, 2008, 11:50:13 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
 |
|
|
Zbog brzog tempa zivljenja, posvecenost poslu i bogatom socijalnom zivotu, veliki broj slobodnih zena nemaju vreme za ljubav i decu. Ekstremni slucajevi kao onaj kod Romanke Iliesku i Spanjolke Bousade jednostavno potvrdjuju suprotno - da za bebu uvek ima vremena.
Nedavno britanski zavod statistike objavio je podatke prema kojima 85 Britanki na uzrast izmedju 25 i 44 godina zive same, a broj je dvojno povecan u periodu od pre dvadesetak godina.Sociolozi potvrdjuju da dve trecine zena smatraju da bi mogle ziveti sa partnerima, ali nemaju vreme za ljubav, zbog brzog tempa zivljenja, posvecenosti poslu i bogatog socijalnog zivota. Tu dalaze i sportske aktivnosti.Prema sociolozima, trend slobodnog zivljenja i u narednoj dekadi ce ici ugornom linijom. - Kada ste zauzeti i okruzeni bliskim prijateljima, ljubavne veze vam se cine nevaznim, rizicne za emocije i teske za odrzavanje. U tim momentima zene ne osecaju potrebu za emocionalnim vezivanjem - objasnjava fenomen, psihijatar Pola Hol. Krajnje usamljena, bez prijatelja, razocarana sto ce penzionerske dane provesti sama, tadasnja 65-godisnja penzionerka Adrijana Iliesku zazelela je bebu i odlucila da ucini to.Nedavno u prisustvi svoje trogodisnje cerke proslavila je svoj 70-ti rodjendan. Poverila de d-r Bogdanu Marinesku i zamolila ga da je oplodi sa IVF- metodom. - Rekla sam mu da ne pusim, ne pijem, ne bolujem od neke teske bolesti i ukoliko bi zivela kao moji roditelji sledecih 20 godina bi se mogla posvetiti svom detetu - rekla je ona. Nekoliko meseci kasnije Adrijana Iliesku je sokirala svet kada je 16 januara 2005 godine rodila cerku Elizu, na 66 godina i 230 dana svog zivota. Danas Iliesku zivi sa svojom cerkom u malom stanu u Bukurestu. Eliza je superinteligentno dete, naprednije od svoje generacije. Sa tri godine zna da pise, cita, crta, da boji i da racuna. Dosada, kaze Iliesku, nije imala nikakvu vecu neprijatnost u odnosu na cinjenicu da je postala majka u trecem dobu svog zivota, iako iza ledja, cuje komentare da bi joj mogla biti baka. - Niko ne moze da predvidi svoju smrt, to se nikad ne zna i zato ne razmisljam o tome. Savetovala bih svoju cerku da rodi do svoje tridesete godine, jer imati dete je najlepsa stvar- produzuje ona. Ona se oseca srecnom sto je mama i dodaje: ,, Platon je rekao- srecan je onaj koji ima ko da ga ukopa,,. Gospodja Iliesku je zapisana u Ginisovoj knjizi rekorda kao najstarija majka u svetu sve do decembra 2006 godine. Januara 2007 godine rekord je oborila Spanjolka Karmela Bousada, koja je rodila blizance na 66 godina i 358 dana svog zivota, Ekstremni slucaji u svetu, kao onaj Romanke Iliesku i Spanjolke Bousade jednostavno potvrdjuju pravilo da za ostvarenje jake zelje i sna svog zivota uvek ima vreme.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #831 poslato: Jun 20, 2008, 11:50:37 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
 |
|
|
Bolest koja se pojavljuje kod pripadnika plemena Foru u Novoj Gvineji je jedna od najredjih u svetu.Oni je sami nazivaju,, kuru,, a sire je poznata kao bolest smeha. Ona je prosledjena smehom i dobrim raspolozenjem. iako nije ni malo smesna i vesela, zato sto onaj ko se razboli od nje, ceka smrt. Koji su simptomi ove bolesti? Koji je uzrok?Moze li izbeci smrt onaj koji je nastradao od nje? Kako da se zastite ljudi od ovog zla? Od bolesti ,, kuru,, oboljevaju ljudi oba pola i svih uzrasti. Njeni prvi znaci su grcenje zeludca koje se prosiruje na misice trbuha, a zatim i ostalih delova tela. Bolesnici nemaju nikakve boli, vrlo su raspolozeni i veseli, iako postepeno ne mogu da hodaju, ni da spavaju, da gutaju, ni da pokrecu oci i glavu. Ali, i pored svega toga oni su veseli i glasno se smeju. Silni smeh traje do njihove smrti.Istina cudno je kad znamo da kada je covek bolestan nije bas raspolozen. Naprotiv. Neki americki i evropski lekari su se zainteresovali da prouce ovu pojavu, da pronadju prave uzroke zbog cega postaje, ali i da pokusaju da izlece ove nesrecne ljude. Oni su dosli do saznanja da su pripadnici ovog plemena kanibali. Oni svoje mrtve nisu kopali, ves su jeli neke delove tela, sto je bio poseban ritual, a kosti su bacali zverovima. Uistinu, vrlo surovo! Naucnici misle da se bolest dobija od virusa sa sporim delovanjem, najmanjim od svih poznatih virusa, ali nisu mogli da ga otkriju i sa najvecim povecanjem mikroskopa. Oni su pokusali da lekuju obolele sa svim najnovijim lekovima, hemoterapeuticima i antibioticima, ali bez nikakvog uspeha.Kod pacijenata, posle nekoliko meseci je nastupala smrt. Tu je nauka bespomocna, ali da pokusamo ovoj pojavi pristupimo iz duhovnog aspekta.Ocigledno je da je ova bolest izazvana od demona, zato sto sneh i dobro raspolozenje i pored lose klinicke slike kod bolesnika produzuje.Ovaj smeh asocira na opsednutost od jednog ili vise demona koji na kraju, nazalost, coveka nosi u smrt.Zasto bog dozvoljava demonima da savladjuju svoje ztrve, surovo ih muce i pogubljuju? Bas zato sto su kanibali, sto je najvece svetogrdje.Ovim ljudima se moze pomoci iskljucivo citanjem egzorcizma ( molitve za isterivanje demona iz tela) otkako ce se prethodno pokajati za veliki greh koji su pocinili. Ali, nazao,ovi ljudi nisuupoznali pravog Boga, naseg Spasitelja Gospoda Isusa Hrista da bi im pomogao. Ipak, za srecu, domorodci iz Nove Gvineje iz plemena Fogu, sve vise napustaju ovaj satanski ritual kanibalizma, pa tako i bolest ,, kuru,, polako iscezava.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #832 poslato: Jun 20, 2008, 11:50:53 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Sluzbenik banke u Srbiji ukrao je skoro 1,5 miliona eura u banci u kojoj je radio. Ostavio je poruku ,, Zao mi je,,. Novac je zakopao u parku i cekao policiju da ga uhapsi. Aleksandar Spasic za vreme vikenda izasao je iz filijale ,, Rajfejzena,, u Kragujevcu sa novcem smestenim u koferu. ,, Zao mi je, ali morao sam uciniti ovo,, napisao je u pisamcetu koje je ostavio svom sefu. Policija je nasla novac zakopan u sest rupa u obliznjem parku. Spasic je bio uhapsen vikendom u jednom kaficu otkako je pozvao policiju i rekao: ,,Koliko vremena treba da vas cekam,,
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #833 poslato: Jun 20, 2008, 11:51:10 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Slika vredna milion dolara nađena u smeću
Ulje na platnu poznatog meksičkog slikara Rufina Tamaja, pronadjeno pre četiri godine u jednom kontejneru za djubre u Njujorku, moglo bi da dostigne cenu od milion dolara na aukcijskoj prodaji idućeg meseca kod Sotbija.
Sliku meksičkog umetnika Tamaja (1899-1991), "Tri osobe", u kontejneru u jednoj njujorškoj četvrti pronašla je izvesna Elizabet Gibson samo 20 minuta pre dolaska djubretara.
Ona će dobiti 15.000 dolara na ime nagrade zato što ju je vratila vlasnicima, koji će joj osim toga isplatiti i odredjeni procenat od aukcije.
Slika čuvenog meksičkog umetnika, prijatelja Fride Kalo i Dijega Rivere, ukradena je pre više od 20 godina, prenela je agencija Rojters.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #834 poslato: Jun 20, 2008, 11:51:32 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Romantika ili napad vanzemaljaca?
Policija u jednom nemačkom gradu morala je da istraži prijavljena viđenja vanzemaljaca, da bi se ispostavilo da je reč o kreativnoj prosidbi, piše agencija AP.
Jedan mladi Nemac iz Platlinga, u Bavarskoj, u sredu uveče je odlučio da zaprosi svoju devojku.
Odveo ju je na brdo iznad uspavanog gradića, a njegov maštoviti romantični gest naveo je sugrađane da pomisle da se nalaze u naučnofantastičnom filmu, kao što je "Dan nezavisnosti". Nebo su preplavili svetleći objekti!
Pripadnici policije, koju su zabrinuti stanovnici Platlinga odmah alarmirali, pošli su u potragu za letećim tanjirima, ili "malim zelenim".
Međutim, na brdašcetu su našli samo budućeg mladoženju (29) i mladu (27), čija imena nisu saopštena.
"On je prosidbu ukrasio pustivši u nebo 50 svetlećih lampiona od papira! Njegova devojka je pristala da se venčaju" kratko je saopštio neimenovani portparol policije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #835 poslato: Jun 20, 2008, 11:51:48 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Jednom Singapurcu je zabranjeno da poseduje mobilni telefon sa kamerom otkako je na sudu bio proglasen krivim zato sto je tajno snimao zene u aerodromskom toaletu, objavili su medijumi. Samuel Ong ( 19 ) tajno je usao u zenski toalet na aerodromu ,, Cangi ,, u Singapuru i kemerom sa mobilnog telefona je slikao zenu ispod vrata toaleta. Zena ga je videla i prijavila policiji. Ong, koji priznaje da je kriv, treba odraditi 60 sati opstokorisnog posla, da se pridrzava policiskog casa koji mu je bio izrecen i da ide na psihijatriski tretman. Njegovi roditelji su isto tako morali da potpisu dogovor za kauciju od 3.663 americka dolara kao garanciju za njegovo pristojno ponasanje. Advokat Onga potrazio je blazu kaznu govoreci da je Ong dobar ucenik i da mu je zao sto je osramio svoju porodicu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #836 poslato: Jun 20, 2008, 11:52:03 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Šta smeju, a šta ne smeju supruge diplomata
Ministarstvo inostranih poslova Malezije izdalo je knjigu „Korisni saveti za žene diplomata“. Između ostalog, u njoj piše da žena jednog diplomate ne sme da bude pokvarena, ne sme da ogovara ambasadorovu suprugu i kupatilo mora da joj bude savršeno čisto. Kada se nalaze u društvu članova kraljevske porodice, savetuje im se da ne pričaju osim ako im se ne obrate i da ne sede prekrštenih nogu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #837 poslato: Jun 20, 2008, 11:52:21 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
Molitva na benzinskoj pumpi
Nekoliko ljudi u Vaštingtonu okupilo se ispred Šelove benzinske pumpe i "sa istinskom verom u srcima", na kolenima molilo za pad cene goriva.
"Prošle nedelje, galon (3,78 litara) je na ovoj pumpi iznosio 3,51 dolar. Sada je cena blizu 3,60 dolara, što je devet centi više nego pre nedelju dana", rekao je Roki Tvajman koji je zbog naglog skoka cene goriva osnovao udruženje "Molitva na pumpi".
"Svemoćni gospode, daj nam snage da dođe do pada previsokih cena goriva", molio se Tvajman dok su njegovi sledbenici uzvikivali "amin". "Znamo da to možeš da učiniš, da si svemoćan."
Tvajman je prošle nedelje bio na čelu grupe od oko 200 ljudi koji su se molili pred pumpama San Franciska, gde je cena goriva gotovo četiri dolara po galonu.
Poslanici i stručnjaci su u četvrtak u Kongresu govorili o posledicama skoka cena goriva i prehrambenih prozivoda, koje su najviše u poslednjih 17 godina.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #838 poslato: Jun 20, 2008, 11:53:53 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
 |
|
|
Devojcica iz Rusije dokazuje da njene oci imaju dve funkcije.Da gleda kaoi svi drugi ljudi, ali i da joj sluze kao rentgen sa mogucnoscu da gleda organe drugih ljudi.
- Mogu da zamenim jedan sa drugim pogledom kada zazelim. Samo treba da pomislim na to.Zatim gledam u tela ljudi i identifikujem njihove bolesti. Jednostavno bolesni organi zrace radijacijom koju ja vidim - kaze dvanaestgodisnja Natasa Demkina za moskovsku ,, Pravdu,,. Interesantno je sto ne moze da pregleda svoje organe. Njene dijagnoze naucno su dokazane da su tacnije od onih koje dobijamo modernom tehnologijom.Svoju sposobnost osim u Rusiji ja prezentirala i na televiziji u Engleskoj.
- Njene oci su se rasirile i kao da je pala u transu, pri cemu je pocela da nabraja sve povrede koje sam pre izvesnog vremena dobila u saobracajki. Tacno mi je rekla gde je prelom na levoj nozi- objasnjava engleska novinarka koja je zacudjena, kako je sve to vidjeno, iako je bila obucena u debeloj odeci. Sada je Natasa student medicine i svoju sposobnost zajedno sa dobijenim znanjem ce nadopunjavati da pomaze ljudima koji u redovima cekaju pred njenim stanom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #839 poslato: Jun 20, 2008, 11:54:11 pm » |
crno_mache
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
|
 |
|
|
Kod nekih ljudi pri prvom susretu osecamo simpatiju, naklonost, privlacnost ili poverenje, dok kod drugih glavni utisak je neprijatnost, odbivnost i antipatija, a zasto je to tako psiholozi daju objasnjenja. Oni kazu da nasa paznja traje 30 sekundi. Zato stav, sposobnost da se sinhronizuju odredjeni aspekti iz sopstvenog ponasanja kao govor tela, boja glasa, sposobnost konverzacije, i osobito sposobnost da se otkrije sta je bitno za vaseg sagovornika ( ono sto je vizuelno, auditivno, taktilno...) su mnogo vazni u prvih 30 sekundi.
Ako hocete da steknete neciju simpatiju, vazno je da usvojite sledece stavove: pokazite toplinu, radoznalost, entuzijazam i zelju da pomognete. Vas stav neka bude otvoren, uspostavite kontakt ocima, nasmesite se... I z b e g a v a j t e izraze ljutnje, sarkazma, netrpeljivosti, nepristojnosti i nametljivosti. Ljude najcesce privlace oni slicni njima. Pratite kretanje tela i intonaciju sagovornika, govorite istim ritmom i prihvatite slicno raspolozenje. Zapocnite razgovor recenicom povezan zajednickom temom i postavljajte pitanja. Pokazite sagovorniku da p a z l j i v o slusate i telesnim znacima.
Rezultati od dosadasnjih istrazivanja su pokazali da 55% ljudi se povode po onome sto ce videti, 15% posle onoga sto ce cuti, a 30% posle psihickog dozivljaja.
Vizuelni tip - najvise brine o tome kako stvari izgledaju - oni koji razmisljaju u slikama cesto gestikuliraju rukama, govore brzo i koriste ,, vizuelne,, reci kao: vidi, pokazi i slicno.
Auditivni tip - uziva u svakoj izgovorenoj reci, ima mek i prijatan glas, pravi pauze u komunikaciji, posebno intonira reci koje koristi u svom govoru.
Senzualni tip - hoce da stvari budu dobro kontrolirane i ispravne. Moguce je da govore prilicno bavno, da dodaju nepotrebne detalje i cesto da koriste reci kao sto su: neznost, osecaji, stres, istrazivanje i slicno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|