Laćarak
+ Laćarak » Zabava » Razno (Urednik: Maša)
 Zdrave navike naroda širom sveta
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Zdrave navike naroda širom sveta  (Pročitano 131 puta)
« poslato: Septembar 07, 2008, 02:48:10 pm »
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Ako me voliš, idi od mene. . .

Tradicionalni obicaji i navike ljudi drugih zemalja mogu da budu korisni u prevenciji od raznih bolesti. Evo nekoliko od njih:

Italija

U Rimu radite kako rade rimljani i posipite kafu cimetom, kako bi rekli strucnjaci. Ako kafu posipete cimetom umesto cokolade, umanjice te holesterol i regulisace te secer u krvi.

Francuska

Francuski nacin zivota garantuje vitkost. Samo 1 od 10 starijih Francuza je debeo, oni zive dugo i retko oboljevaju od srcanih bolesti. Tajna je u jedenju malih porcija, ali i u biranju kvalitetne hrane, obilan rucak i laka vecera.

Grcka

Ali i od Grka je dobro da se ,, ukrade,, po neka navika, kao sto je konzumiranje hrane bazirane na ribi, male kolicine mesa i mnogo salate i voca. Mediteranska ishrana namaljuje rizik od srcanih bolesti, mozdanog udara i raka.

Spanija

Jedna 6 godisnja studija je pokazala da Spanci koji tri puta u nedelji odvoje bar pola casa posle rucka za odmor imaju 40% manje sanse za srcani udar.

Meksiko

U Meksiku jedu tradicionalnu hranu sa malo kalorija i masti. Pasulj i kukuruz su puni proteina i vlakana, a avokado je prirodni antioksidans.

Brazil

Opusteni Brazilci provode 76 sati nedeljno sa porodicom, sto je 40 sati vise od proseka u svetu. Cetvrtina od njih tvrdi da nije pod stresom.

Svedska

Svedjani su najzdraviji evropski narod, i to zato sto imaju najmanji procenat pusaca.

Japan

Gradjani Okinave zive najduze.Trik je u tome sto prestaju jesti kada su 80% siti. Cestim konsumiranjem soje stite se od srcanih bolesti i raka.
Sačuvana

Nikome ni reč. . .kad potonem u bol  da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . .  Nikome kad znaš da nisam bio jak. . .  i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
« Odgovor #1 poslato: Septembar 07, 2008, 03:05:53 pm »
Maša
Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

shiny, shiny, happy

thumb up thumb up thumb up
Sačuvana

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Cheesy
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
« Odgovor #2 poslato: Septembar 07, 2008, 10:21:26 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Srbija

Naviknutost na badanje bombi, otkaze na poslu, nedobijanje plata i zivot od danas do sutra smanjuju opasnost od nervnog sloma! lol
Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #3 poslato: Septembar 07, 2008, 10:56:16 pm »
Maša
Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

shiny, shiny, happy

Srbija

Naviknutost na badanje bombi, otkaze na poslu, nedobijanje plata i zivot od danas do sutra smanjuju opasnost od nervnog sloma! lol

he he he  thumb up thumb up thumb up
Sačuvana

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Cheesy
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
« Odgovor #4 poslato: Septembar 08, 2008, 10:14:09 pm »
Dejan_
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Svedjani su najzdraviji evropski narod, i to zato sto imaju najmanji procenat pusaca.

dzaba im sve kad imaju najvise incesta na svetu

Sačuvana

Bila je noc,jedna mrkla,kao ova veceras,u ulici Dositejevoj, u Novom Sadu,na Dunavu..
Ja sam dolazio sa jednog mesta gde su svi bili rumeni kao kuvano vino koje su pili i gde su svi mirisali na karanfilic i pevali "Rozdestvo tvoje" i jos neke druge pesme kojih se ne secam bas.
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Srpska zastava na "vrhu sveta"!!! Sport Abracus 0 623 Poslednja poruka Maj 20, 2007, 12:35:03 pm
Abracus
Vulkani - Potencijalne ubice sveta Dnevne teme crno_mache 1 528 Poslednja poruka Januar 27, 2008, 10:36:04 pm
Dejan_
Raskid nije smak sveta Ljubav i Prijateljstvo SIN 5 667 Poslednja poruka Mart 24, 2008, 11:22:09 pm
macka
put oko sveta Razno « 1 2 » Maša 21 516 Poslednja poruka Jun 25, 2008, 05:18:13 pm
Maša
volja naroda :)) Smešna strana sveta Maša 5 94 Poslednja poruka Avgust 24, 2008, 03:05:15 pm
Ruki
Tigra Design by TurkLoRD