« poslato: Oktobar 05, 2007, 04:10:59 pm » |
mala
U prolazu
Van mreže
|
 |
|
|
* Ana Nikolić o "Ljepota žene ogleda se u njenim očima. Možeš da ideš kod kozmetičara, ovamo-tamo, ali ako nisi sretna i ispunjena emotivno... onda ne možeš ni da budeš lijepa i privlačna. Sve je to u glavi. Možeš da imaš, naprimjer, super frizuru i šminku, ali ako su ti oči tužne, sve pada u vodu." (za Blic)
* Antun Gustav Matoš o "Dobrota, plemenitost, ljepota, sve propada, ako nije rođeno sa zubima."
* Arthur Schopenhauer o "Ljepota je otvoreno preporučeno pismo koje za nas unaprijed pridobiva srca."
* Charles Baudelaire o "Zlato može mnogo, ali ljepota još više."
* Demokrit o "Tjelesna ljepota je nešto životinjsko ako iza nje nema razuma."
* Francis Bacon o "Najljepši dio ljepote je onaj, koji slika ne može izraziti." o "Nema iznimne ljepote koja nema nečeg neobočnog u proporciji."
* Friedrich Hebbel o "Ljepota je dubine površine."
* Goethe o "Ljepota obuzdava svaku srdžbu." o "Sretan je onaj kome je majka priroda dala ljepotu, jer ga ona svugdje preporučuje i on nigdje nije stranac."
* Honoré de Balzac o "Ružnoća nad ljepotom ima tu prednost što ljepota prolazi, a ružnoća ostaje."
* Ivo Andrić o "Vrijednost ljepote je u beskrajnoj raznolikosti vidova u kojima nam se javlja. U tome je i njena oplemenjujuća snaga i njena najveća draž." o "Oko ljepote su uvijek ili mrak ljudske sudbine ili sjaj ljudske krvi."
* Jan Fabre o "Ja sam sluga ljepote u stalnoj potrazi za najboljim medijem za ideje koje imam. Nadahnuće katkad nalazim u skulpturi, katkad u glumcu ili glumici, ili pak plesačici, a ponekad u insektima i vegetaciji, što ovisi o osnovnoj ideji projekta." (za "Nacional")
* Jean Paul o "Čovjek nije nikad tako lijep kao kad moli za oproštenje ili kad sam oprašta."
* John Maxwell Coetzee o "Zašto? Zato što ženina ljepota ne pripada samo njoj. Ljepota spada u obilje koje ona donosi na svijet. Dužna je da ga podijeli s drugima." (Sramota)
* Jonathan Swift o "Malo ih je obdareno da blistaju ljepotom, ali svako može biti ugodan."
* Kahlil Gibran o "Ljepota nije u licu; ljepota je svjetlost u srcu." o "Ljepota je život kad život
skine koprenu sa svoga svetog lica. Ali, vi ste taj život i vi ste ta koprena. Ljepota je vječnost što se gleda u ogledalu. Ali vi ste ta vječnost i vi ste to ogledalo."
* Konfučije o "Sve ima svoju ljepotu, no svako to ne vidi."
* Marie von Ebner-Eschenbach o "Ono što nas na vidljivoj ljepoti ushićuje, uvijek je samo ono nevidljivo."
* Niccoló Tommaseo o "Ljepota muškarcu i ženi uvijek donosi više boli nego radosti."
* Oscar Wilde o "Ljepoti je kraj kada se pojavi intelektualni izraz. Intelekt ruši harmoniju lica. Onog časa kada neko počne da misli, sav se pretvara u nos."
* Phineas Fletcher o "Ljepota - kad je najmanje odjevena, najbolje je odjevena."
* Plutarh o "Ljepota proživljena života je prava mjera, a ne dužina njegova trajanja."
* Ralph Waldo Emerson o "Ljepota bez dražesti je kao udica bez mamca." o "Ljepota je odlika tijela kako je vrlina odlika duše."
* Sapfa o "Ko je lijep, utoliko je lijep jer ga promatramo; ali ko je lijep i dobar, uvijek će ostati lijep!"
* Seneka o "Nakazno tijelo ne unakazuje duh, ali ljepota duše krasi tijelo."
* Voltaire o "Idealna ljepota za žapca je - žaba." o "Od svih strasti ljubav je najjača, jer ona istovremeno napada glavu, srce i tijelo."
Poslovice
* Arapske poslovice o "Ljepota lica nalazi se u ljepoti karaktera." o "Srce koje voli ne gleda na ljepotu."
* Bugarske poslovice o "Na čelu se ne nosi ljepota, nego ljudskost."
* Čečeno-inguške poslovice o "Ljepota do večeri - dobrota do smrti."
* Češke poslovice o "Jao ljepoti koja razuma nema." o "Ljepota - očima paša, a duši zatvor." o "Na lijepi cvijet i pčela leti."
* Danske poslovice o "Ljepota s čednošću dvostruka je ljepota." o "Samo slijepac pita zašto volimo ono što je lijepo."
* Engleske poslovice o "Ljepota i ludost stari su drugovi."
* Italijanske poslovice o "Ljepota ima lijepo lišće ali gorke plodove." o "Žena bez časti nikada nije ni bila lijepa."
* Kineske poslovice o "I lijepi cvjetovi lijepi su tek neko vrijeme." o "Ne zavodi čovjeka samo ljepota tijela, isto tako može ga zavesti i ljepota duha."
* Latinske poslovice o "Dovoljno je lijepa ako je dovoljno dobra."
* Njemačke poslovice o "Ko vjeruje ljepoti gradi na pijesku." o "Najljepši cvjetovi često nemaju mirisa." o "Rijedak je brak između ljepote i vjernosti."
* Tatarske poslovice o "U ljepotice su lijepe oči, u umnice - duša."
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 05, 2007, 04:44:05 pm » |
|
|
|
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 05, 2007, 07:17:47 pm » |
mala
U prolazu
Van mreže
|
hvala
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 05, 2007, 09:22:18 pm » |
|
Šuki
|
Vrlo zanimljivo! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ljudi će zaboraviti šta si rekao. Ljudi će zaboraviti sta si učinio. Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
|
|
|
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 06, 2007, 01:20:02 am » |
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
Ako me voliš, idi od mene. . .
|
* Ana Nikolić o "Ljepota žene ogleda se u njenim očima. Možeš da ideš kod kozmetičara, ovamo-tamo, ali ako nisi sretna i ispunjena emotivno... onda ne možeš ni da budeš lijepa i privlačna. Sve je to u glavi. Možeš da imaš, naprimjer, super frizuru i šminku, ali ako su ti oči tužne, sve pada u vodu." (za Blic)
Daaaa,daaaaaaaaa.... Ana Nikolić baš praktikuje da naglašava samo oči i time privlači druge... Inače super je tema, zanimljiv naziv... Ljudi bi pomislili da se iza naslova krije nešto drugo 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 Nikome ni reč. . .kad potonem u bol da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . . Nikome kad znaš da nisam bio jak. . . i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
|
|
|
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 06, 2007, 09:07:03 am » |
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže
If you can dream it, you can do it!
|
Možda je ovo samo najava. Ako nije, premestiću temu. :sleep:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 10, 2007, 01:08:24 am » |
crno_mache
...мијауууу... :))
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže
Ako me voliš, idi od mene. . .
|
Hoće li uskoro te slike??? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 Nikome ni reč. . .kad potonem u bol da voleo sam te, a nisam bio tvoj. . . Nikome kad znaš da nisam bio jak. . . i samo LAKU NOĆ poželi mi za kraj. . .
|
|
|
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 10, 2007, 01:20:03 pm » |
|
nisam_kao_on
|
kakve slike? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
.. ZIVOT NE CINI BROJ UZDAHA KOJE UZIMAMO. ZIVOT CINE MOMENTI KOJI NAM ODUZIMAJU DAH..
|
|
|
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 10, 2007, 02:20:03 pm » |
|
Šuki
|
Ne brini, jos malo pa cemo radovane okaciti to sto toliko cekas-tvoju sliku na kojoj si kao Djokovic! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ljudi će zaboraviti šta si rekao. Ljudi će zaboraviti sta si učinio. Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
|
|
|
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 10, 2007, 02:47:12 pm » |
|
nisam_kao_on
|
neeeeeeeeeee, toooooooooo nikakoooooooooooooo.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
.. ZIVOT NE CINI BROJ UZDAHA KOJE UZIMAMO. ZIVOT CINE MOMENTI KOJI NAM ODUZIMAJU DAH..
|
|
|
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 10, 2007, 08:02:27 pm » |
|
Šuki
|
Ti se tu nista ne pitas! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 10, 2007, 08:04:56 pm » |
|
nisam_kao_on
|
naravno da se pitam.. nije u redu da takva slika dodje ovde.. neke stvari su ipak intima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 10, 2007, 10:04:44 pm » |
|
|
|
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 10, 2007, 11:32:16 pm » |
|
|
|
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 10, 2007, 11:37:38 pm » |
|
nisam_kao_on
|
drago mi je.. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|