Jordan Ivanovic
Sto bi reko nas narod - deja vu!
(radio prenos utakmice Partizan – Fljarmurtari):
"Evo jedne kontre gostiju, Ferko vuce loptu, na ivici je sesnaesterca, vraca loptu ka Kusti...."
(u tom trenutku se zacuje samo PENG.... slusaoci su pomislili da je doslo do prekida prenosa... zapravo vladao je muk i na terenu i kod radio reportera a ono PENG je bio tupi zvuk precke od koje se lopta odbila u mrezu, dok je legendarni Omerovic sve to nemo posmatrao..)
(SP USA 1994.) "Evo nas na džoint stadionu" (u pitanju je Giant stadion)
Srdjan Knezevic
(Rukomet) "Cela Jugoslavija je sada sigurno na rukama!"
(Olimpijada, gimnastika. Takmicarka je preskakala kozlic i gadno pala povredivsi clanak i ruku! Srle je skoro placnog glasa rekao):
"Jadna devojcica! Pa, ko ce je razumeti ako necu ja!!??"
YU radio
"Prejaka je ovo lopta za Savicevica, Dejo ovu loptu ne bi stigao ni taksijem."
"Savo, Savo, Savo kravo, sta to radis?""
Marjan Sedlacek
"Kada Jestratijevic ovako shutne slodobno bacanje, ili ga pogodi ili promasi..."
Popovski
(Jugoslavija – Rumunija 4:4) "Susic je igrac koji bi trebao malo vise da dribla i da koristi svoju tehniku i kontrolu lopte. Evo ga upravo to i radi...Susic, Susic, Susic i... ma ne sam Safete, ne sam. Kakva sebicnost mladog i neiskusnog Susica.."
Miljan Miljanic
(gost u studiju na otvaranju Euro ‘96, tog dana je prethodno bio na svadbi Save Milosevica): "Meni je bugarski carinik rekao da zna da smo mi navijali za njih kad su karali Nemce."
Dragan Pesikan
(utakmica Salkea 04, za Salke igra Marko Kurz): " Lopta do Kurca."
Vlada Olic
(1998. NBA finale, Juta – Čikago) "Skoti Pipen je imao protiv sebe dva dobra odbrambena beka, ali je video da su to dva mala belca pa je zakucao preko njih."
"Toni Kukoc ide 1 na 1... I najzad mu je uslo!"
(Pipen ima loptu i sutira trojku) "I Skoti ga oseca"
"Evo na liniju dolazi Dzef Hornasek... Dzef je 188 godina visok..."
Dobrosav Gajic
"Dobro vece, postovani gledaoci ponovo smo smesteni medju golubovima"
"U publici je mnogo zanimljivih ljudi kao na primer ovaj covek sa bradom"
"On je najmladji igrac na prvenstvu cije trenutke upravo privodimo kraju..."
"Nosioci pobede uspeha..."
"Treba odigrati mirno, elegantno, leprsavo..."
"Skocio je u tom skoku kao tigar..."
"Uspeh Jugoslovenskih zlatnih plavih kosarkaskih reprezentativaca..."
"Dokazali su da se Jugoslovensko nebo jos dugo, dugo nece ugasiti..."
"Osvijili ste i sedmo zlato zahvaljujuci i vasem pozrtvovanju, samopregoru, samoodricanju..."