"Velika većina našeg uvoza dolazi iz inostranstva."
"Čini mi se da smo krenuli nezaustavljivim putem prema slobodi i demokratiji - ali to se može promeniti!"
"U jednu reč može se sažeti odgovornost onog koji vlada, a ta jedna reč glasi: 'Budi potpuno pripremljen.'"
"Mi ćemo imati najbolje obrazovane Amerikance na svetu."
"Mi stojimo uz NATO. Mi smo deo NATOa. Mi stojimo uz Evropu. Mi smo deo Europe."
"Za američku svemirsku agenciju NASA svemir je prvi prioritet."
"Kad pažljivije proučimo stvar, videćemo da su učitelji jedina profesija koja podučava našu decu."
"Vreme je za ljudsku vrstu da udje u Sunčev sistem."
"Nadam se da će Kongres izglasati zakon s kojim ću ja moći živeti čak i ako ne bude izglasan."
"Da u SADu postoji diktatura bilo bi mi mnogo lakše. Naravno, kad bih ja bio diktator."
"Divna stvar u knjigama jeste to što se u njima mogu pronaći i prekrasne slike."
"Mi smo udvostručili - s 50 miliona na 195 miliona - količinu novca koja nam je za tu stvar na raspolaganju."
"Sreo sam se juče s predsednikom Putinom. Čini mi se da je on vrlo napredan čovek, kako se to kaže u nijansiranim diplomatskim krugovima."
"Ovde sam da vas obavestim da će šalteri i avioni poleteti s washingtonskog aerodroma već ovog četvrtka."
"Doneo sam neke jako dobre odluke u prošlosti. Doneo sam i neke jako dobre odluke u budućnosti."