Laćarak
+ Laćarak » Kompjuteri » Softver
 Auto Gordian Knot - DVD u Dvix
.
Korisničko ime:
Lozinka:
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Auto Gordian Knot - DVD u Dvix  (Pročitano 571 puta)
« poslato: Mart 10, 2008, 06:37:48 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Nema tog resenja za koje ja nemam problem!!

Auto Gordina Knot je namenjen za buckaup-ovanje ( konverziju, pretvaranje) DVD formata u Divx/Xvid format.
Rad u programu je veoma jednostavan i potrebno je proci samo 4 jednostavna koraka da bi se dobio film u Dvix formatu. Program je oslobodjen od svih nepotrebnih funkcija tako da sadrzi samo najosnovnije i najpotrebnije ( mada se prozor sa dodatnim opcijama moze pozvati sa kombinacijom tastera “CTRL+F9” ali on prosecnom korisniku nije potreban). I ovaj program uvek daje dobar razultat sto je najbitnije.

Potrebni programi su :
auto gordian knot   http://www.autogk.me.uk/index.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=1
i dvd decripter       http://www.mrbass.org/dvdrip/#dvddecrypter

Da pocnemo :

Da bi ste od DVD-a napravili Divx potreban vam je prvo program da taj DVD kopirali na svoj hard disk. Za tu svrhu vam je najbolji Dvd Decrypter koji je besplatan.
Mada Auto GK od verzije 2.26 moze da vrsi kompresovanje direktno sa DVD-a,moja preporuka je Dvd Decrypter.

Kada preuzmete najnoviji decrypter, instalirajte ga na vas racunar i pokrenite program. Dobicete na ekranu prozor kao na sledecoj slici :

* image00003sq1.jpg (56.73 KB, 543x350 - pregledano 127 puta.)
« Poslednja izmena: Mart 10, 2008, 06:40:01 pm Suki » Sačuvana

Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
Ljudi će zaboraviti sta si učinio.
Ali nikada neće zaboraviti kakva si osećanja u njima probudio.
« Odgovor #1 poslato: Mart 10, 2008, 06:41:48 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Tu gde vam pise Source potrebno je da pronadjete DVD-ROM ( dvd citac ili rezac) gde vam se nalazi Dvd film.

Gde pise Destination kliknite na malu sliku foldera i odaberite gde na vasem hard disku zelite da bude taj film kopiran.

I sve sto jos treba da uradite jeste da kliknete na sliku CD i hard diska koja vam se nalazi na dnu prozorcica.

I kopirali ste Dvd na vas hard disk.

Sada prelazimo na Auto Gordina Knot.

Nakon preuzimanja programa , obavezno pri instalaciji pustite program da odradi sve po default-u tj. onako kako je on podesen , ne menjajte nista.
Auto GK dolazi sa svim kodecima i programima koji su vam potrebni za kompresovanje tako da ce vam se ciniti pri instalaciji da se instalira vise programa ( sto i jeste tacno, samo su svi automatizovani sa AGK-om ).

Kada startujete program otvara vam se sledeci prozor :

* image0000a1xz5.jpg (53.49 KB, 516x400 - pregledano 122 puta.)
Sačuvana

« Odgovor #2 poslato: Mart 10, 2008, 06:43:58 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

Tu gde vam pise Input file  izaberite folder na vasem hard disku gde ste kopirali Dvd i izaberite .IFO file od filma koji kompresujete u divx. Ukoliko se radi o Dvd-u koji u sebi ima reklame ili jos neki propratni film onda vam ne mora biti prvi .IFO fajl u folderu od filma vec obicno je to poslednji od .IFO fajlova ( videcete jos i .VOB fajlove). Da li ste odabrali pravi .IFO fajl znacete tako sto ce ispod prozora Output file biti ispisano vreme trajanja tog video zapisa i treba da vam u prozoru Subtitle track’s budu ispisani svi titlovi koji se nalaze na Dvd-u.

U vec pomenuti prozor Output file odaberite mesto na vasem hard disku gde zelite da vam bude snimljen vas film u divx zapisu.

U prozoru Audio track’s imacete ponudjene audio zapise sa Dvd-a u vidu 5.1 ( petokalni ) i 2.1 ( dvokalnalni ) zvuka. Vi izaberite onaj koji zelite da imate na Divx-u tako sto cete stiklirati kvadratic pored izabrane opcije.

U 3. koraku tj. prozoru gde pise Step 3: selection output size izaberite velicinu Divx-a koja vam odgovara , mozete da birate hocete li da sve stane na jedan cd ili dva cd-a.

Potom kliknite na karticu Advanced settings koja se nalazi sa desne strane i otovrice vam se novi prozor kao na slici :

* image00002bp1.jpg (30.57 KB, 371x251 - pregledano 122 puta.)
Sačuvana

« Odgovor #3 poslato: Mart 10, 2008, 06:44:35 pm »
Šuki
Global Moderator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

U opciji Codec  izaberite da li zelite da krajni rezultat bude u divx ili xvid formatu, a u opciji Subtitle options izaberite Use external subtitles da vam titl ne bi bio nalepljen na film vec da bi se nalazio kao zasebna datoteka ( sto vam je moja preporuka ) ili izaberite Display only forced subtitles da bi vam titlovi bili nalepljeni na film.

I potom kliknite OK.

Potom sve sto treba da uradite jeste da kliknete na ikonicu Add Job i nakon toga na ikonicu Start i da sacekate da se sve lepo zavrsi.
Good luck! smile
Sačuvana

« Odgovor #4 poslato: Mart 10, 2008, 09:17:22 pm »
SIN
Siniša Nikolić
Administrator
Heroj Laćarka

Van mreže Van mreže

If you can dream it, you can do it!

Nice...zatrebaće!  thumb up 1

Koristio sam AGK mada samo jedanput i to kad mi je trebalo. Mogu reći samo da ga mnogi preporučuju i da je poznatije ime medju tonama istih.   Namig
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Srodne teme
Naslov Započeo Odgovora Pregleda Poslednja poruka
Tesla Roadsterom. Savršen auto na struju. Dnevne teme crno_mache 0 354 Poslednja poruka Septembar 28, 2007, 01:55:39 am
crno_mache
Tigra Design by TurkLoRD